Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Margaret Atwood, despre continuarea romanului „Povestea slujitoarei“: Sper să fie o distopie

0
10 Sep 2019 18:48:56
Autor: Adelina Mărăcine
Margaret Atwood
Margaret Atwood

Scriitoarea canadiană Margaret Atwood a declarat marţi că „speră şi îşi doreşte“ ca noul său roman „The Testaments“, împreună cu „The Handmaid's Tale“ (1985), „să fie o distopie“, aşa cum a fost mereu descris, şi niciodată o realitate, potrivit EFE.

Atwood (născută la Ottawa în 1939) a prezentat „The Testaments“, una dintre noutăţile editoriale mult aşteptate, la Biblioteca Britanică din Londra, în aceeaşi zi în care volumul a fost lansat în engleză şi înainte de apariţia sa în spaniolă, joi, potrivit news.ro. 
 
Continuarea romanului „The Handmaid's Tale“, care a devenit un fenomen mondial graţie adaptării într-un serial de televiziune, urmăreşte „începutul sfârşitului“ din Gilead, regiunea imaginată în prima poveste din Statele Unite, unde sunt subjugate femeile, a spus scriitoarea. 
 
În cadrul primei prezentări publice, autoarea a explicat că s-a hotărât să scrie „The Testaments“ la mai mult de trei decenii de la prima carte, pentru că şi-a dat seama că, în loc să se îndepărteze de universul din Gilead, lumea „se îndrepta acolo“. 
 
În plus, nu dorea ca această intrigă să fie „o repetiţie“ a ceea ce  a povestit deja, nici o romanţare a seriei de succes, cu care însă împărtăşeşte o anumită caracteristică, după cum a admis. 
 
Diferenţa faţă de „The Handmaid´s Tale“, povestită de protagonista Offred, este faptul că „The Testaments“ este povestită de trei naratoare, cruda mătuşă Lydia din prima carte, de fiica unei familii din clasa conducătoare şi de o tânără din ţara vecină, Canada, care o analizează din afară. 
 
Pe coperta cărţii „The Testaments“ apare o femeie îmbrăcată într-o ţinută verde, faţă de roşul purtat de Offred în condiţia ei de sclavă sexuală, ceea ce indică „apariţia unor noi personaje“. 
 
„The Testaments“ este unul dintre cele mai aşteptate titluri ale anului şi apare după 34 de ani de la romanul original al lui Atwood. Volumul a fost inclus acum pe lista scurtă pentru Booker Prize. Volumul a fost expediat clienţilor Amazon din greşeală mai devreme cu o săptămână decât era prevăzut. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările