articolul anterior articolul urmator

Matei Vişniec: „România dă mai mulţi copii talentaţi pe mia de locuitori faţă de alte ţări, pentru că trebuie compensat că sunt mai mulţi politicieni corupţi”

2
15 May 2018 18:19:12
Autor: Dana Mischie
Scriitorul Matei Vişniec la evenimentul de lansare al volumului „Ultimele zile ale Occidentului”, apărut la editura Polirom                                                                                      FOTO: facebook/HumanitasCişmigiu
Scriitorul Matei Vişniec la evenimentul de lansare al volumului „Ultimele zile ale Occidentului”, apărut la editura Polirom                                                                                      FOTO: facebook/HumanitasCişmigiu

2 Comentarii

Camelian Propinatiu
15.05.2018, 18:35:16

Excelenţa, ca pretext de a pleca. Coruptia generează nu numai incompetenţă ci şi politici de tipul Moarte Intelectualilor, prin subfinanţarea Infrastructurii cercetării si educatiei. Ca să ieşim din înapoiere, Biblioteca Naţională a României ar trebui să aibă finanţare cât a Franţei. Mulţi mari intelectuali au fost siliţi de sărăcia noastră să înveţe doctrine democratice la Budapesta, imediat dupa Revolutie. Azi, e nevoie de import masiv de carte universitara serioasa. Deontologia impune profesorului preuniversitar sa sugereze, cu durere în suflet, olimpicilor emigrarea.

Neagoe Vlad
15.05.2018, 21:58:19

Dragă Vișniec, ești un mincinos spurcat și scârnav. Toate cuvintele din lume au fugit de tine să nu se murdărească. Nu ai numărat tu copiii talentați nici din România, nici din Franța, nici din Africa. Tu și Naghiu și ălălaltul erați niște harhări cum sunteți și azi. Evident că tu ești gata să înghiți tot oceanul murdar ca să-l purifici, dar tu ai rămas un băiețel mic, un jigheara rătăcit prin Paris pe care nimeni nu-l vede, nu-l aude și se hrănește cu căcat rănit de pe trotuar și bărât la RFI cu spaimă. Aștepți și tu ca și Kats (Gherea) ca și Mats ca și Hats fericirea pe care lumea nu o mai visează și tu dăruiești acestor români pecenegi cuvântul românesc văzut din clozetele Parisului. Care cuvânt, bre Kats? Aici străinii la București văd mulți căcați de câine care put rău și fug dar tu fiind în esență de căcat de câine stai miroși, lingi și mănânci apoi scrii pe asfalt cuvinte absurde ca și hats kara hats mingea Eujen Ionesco. Voi când vă săturați vă vine a mânca tot căcatul lumii și îl acoperiți cu cuvinte indescifrabile așa ca kabaliștii care văd într-o singură literă toți dumnezeii lumii, dar mai ales pe Iahve în capul lor, Dumnezeul oștirilor. Tu ascultă-l, Mateiuc și ai să afli cuvântul adevărat care o să-ți aducă ție bucurie ca și lumii întregi și pace în suflet. Di și ti sbușiumi atât, măi Kats ? Mai ieși și tu în pădure la Boulogne și suge și tu o pulă acolo că tare rău ai îmbătrânit. Pacă zbierai ieri că tovarășul Nicolaie Ceaușescu umblă după tine să te radieze cu tot reactorul de la Măgurele, da tu na ai urzit fuga ta cu jidanul Naghiu cancerosul, puturosul care și-a pus în gură lumânarea pe care o băgase în cur când își dădea duhul. Păi vezi că ești mincinos ca mă-ta. Spune și tu cuvântul adevărat ca să te creadă tăt omu și harhării tăi.