Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Miercuri, 10 iunie, „Adevărul“ îţi readuce „Căderea Constantinopolelui“ - set 3 volume

5
5 Jun 2020 15:43:16
Autor: ADH

Începând de miercuri, 10 iunie, Adevărul readuce cititorilor cel mai iubit titlu Vintilă Corbul: Căderea Constantinopolelui – set de 3 volume, la un pret imbatabil. Pachetul ziar şi set va costa numai 24,99 lei şi se va putea găsi la chioşcuri timp de două săptămâni de la data apariţiei, în limita stocului disponibil.

Căderea Constantinopolelui este un roman bine scris şi bine documentat, acesta fiind şi numele sub care e cunoscută cucerirea capitalei Imperiului Bizantin de forţele Imperiului Otoman, sub comanda sultanului Mehmed al II-lea. Căderea Constantinopolului a însemnat nu numai sfârşitul Imperiului Roman de Răsărit şi moartea ultimului împărat bizantin, Constantin al XI-lea, dar şi o victorie strategică de o importanţă crucială pentru cucerirea estului mediteranean şi al Balcanilor de către otomani. (Goodreads)

Căderea Constantinopolului este creaţia cu cel mai mare succes al lui Vintilă Corbul şi, totodată, cea mai vândută carte din beletristica românească, numai la primul tiraj având vânzări de 192.000 de exemplare. A fost editată în franceză, greacă, arabă, iar în Franţa a fost difuzată şi sub formă de teatru radiofonic. (Wikipedia)

Mai multe despre autor: A scris, împreună cu Eugen Burada, scenariile filmelor Un comisar acuză (1974), Revanşa (1978), Nea Mărin miliardar (1979) şi Duelul (1981) - filme regizate de Sergiu Nicolaescu. Un clasament realizat de Uniunea Autorilor şi Realizatorilor de Film din România arată că „Nea Mărin miliardar“ este cel mai vizionat film românesc din toate timpurile. Pelicula a fost vizionată de nu mai puţin de 14,6 milioane de români şi are, de departe, cea mai mare cotă de popularitate în rândul telespectatorilor ultimelor două generaţii.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

eu doar constat
5.06.2020, 17:50:33

Vintila Corbul a mai scris, impreuna cu Eugen Burada si "Uragan deasupra Europei", lucrare foarte interesanta, care vad ca nu mai apare in bibliografie, nici la Vintila Corbul si nici la Eugen Burada pe Wikipedia.

Ionel Marcu
5.06.2020, 18:15:35

Eu am romanul acesta în două volume mari, care e diferența față de trei mai mici? Excelent roman! De aici am aflat că maistrul (inginerul) secui care a ajutat la dărâmarea zidurilor prin construirea, pentru Mohamed al II-lea, a unui un tun gigantic, se numea ... Orban. Vintilă Corbul nu cred că voia să insinueze nimic, ăștia doi Orbani de azi erau anonimi pe vremea scrierii romanului. Tot acel secui Orban i-a învățat pe turci, zice Vintilă Corbul: Mă proștilor, nu bateți cu 100 de tunuri în 100 de puncte ale zidului, concentrați tirul tuturor tunurilor într-un punct sau în două-trei. Așa a început sfârșitul.

+1 (1 vot)
Stefan din Nord
5.06.2020, 20:00:58

Romanul de capatai al adolescentei mele Alaturi de ,,Regii blestemati ''

eu doar constat
5.06.2020, 23:44:31

Dar de "Dinastia Sunderland-Beauclair", nu-si aminteste nimeni?

Sorin Ionascu
7.06.2020, 23:13:46

Eu imi amintesc ca aveau mai multe carti scrise impreuna. Dar nu le mai tin minte titlurile, au trecut prea multi ani. Ceea ce mi s-a parut extraordinar era faptul ca scriau niste romane istorice in genul lui Dumas, la fel de captivante si de usor de citit, poate chiar mai "apetisante" decat ale lui; nu stiu cat adevar istoric e in acele carti si cata fictiune, dar ele sunt niste fresce fascinante ale unor epoci, iar calitatea scrisului ii face demni de mult mai multa celebritate decat au avut vreodata.

Modifică Setările