Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Mihai Şora la 100 de ani şi o zi: Cea mai frumoasă urare pe robotul telefonului a fost de la Neagu Djuvara

1
8 Nov 2016 10:24:36
Autor: Doinel Tronaru
Mihai Şora (100 de ani)
Mihai Şora (100 de ani)

Filosoful şi eseistul Mihai Şora, care a împlinit, luni, 100 de ani, a scris pe Facebook că cea mai frumoasă urare, pe care a găsit-o pe robotul telefonului, a fost de la prietenul său, istoricul Neagu Djuvara, cel care a atins centenarul în urmă cu 68 de zile.

”Cea mai frumoasă urare pe care am găsit-o pe robotul telefonului meu revenind azi-noapte acasă, pe la 3 dimineaţa, a fost a domnului Neagu Djuvara: poate şi pentru că Domnia Sa ştie, de bună seamă, despre ce este vorba la centenar: are o experienţă de 68 de zile”, a scris Mihai Şora.

Filosoful spune că încă nu s-a obişnuit cu ideea că are 100 de ani.

”Astăzi voi merge la Biserica Albă, biserica inimii mele, la soborul Sfinţilor Arhangheli Mihail şi Gavril. Sunt cam somnoros (după petrecerile din ultimele ore), dar la această sărbătoare nu se cade să lipsesc”, adaugă el. ”Vouă, tuturor celor care purtaţi aceste sfinte nume, vă urez să le purtaţi cu demnitate, să le cinstiţi şi să le umpleţi cu toată făptura voastră”, a încheiat Mihai Şora.

Filosoful Mihai Şora, creator al colecţiei ”Biblioteca pentru toţi” şi fondator al Grupului pentru Dialog Social, a împlinit luni vârsta de 100 de ani.

Născut pe 7 noiembrie 1916, Mihai Şora este, din octombrie 2012, membru de onoare al Academiei Române. Este membru fondator al Grupului de Dialog Social, al Alianţei Civice şi al Societăţii Române de Fenomenologie. A obţinut premiul Uniunii Scriitorilor, în 1978, pentru ”Sarea pământului”, şi în 1998, pentru ”Firul ierbii”. A tradus din Jean-Jacques Rousseau ("Visările unui hoinar singuratic") şi din Jean Paul Sartre ("Cu uşile închise"). În 2016, a primit Ordinului ”Steaua României”, în rang de Cavaler, din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Lacunza Rosemary
8.11.2016, 10:40:17

Inca un mare spirit de referinta romanesc, alaturi de Djuvara, care face puntea intre splendida Romanie antebelica ( WW I) si ceea ce s-ar putea sa redevina aceasta tara, care a suferit prea mult de obida ultimilor 100 de ani, daca reuseste sa se scuture de mazga coruptiei si a prostiei, ajunse coordonate. La multi ani.

+2 (2 voturi)
Modifică Setările