Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Mihai Şora, despre „iadul sărăciei“ din Teleorman: „Doar aerul a mai rămas de furat“

16
17 Mar 2018 16:32:24
Autor: Anca Vancu
Mihai Şora Foto Octav Ganea/Inquam Photos
Mihai Şora Foto Octav Ganea/Inquam Photos

Într-un mesaj postat pe Facebook, filosoful Mihai Şora descrie judeţul Teleorman ca „iadul sărăciei“, de unde au fost furate pădurile, pământurile, destinele oamenilor şi până şi cimitirele, fiind „acel tărâm în care morţii votează“.

„Doar aerul a mai rămas de furat“, a scris Mihai Şora pe pagina sa de Facebook, în descrierea unui material video distribuit de acesta. Filmul, intitulat „Aici nu-l avem decât pe Dragnea“ e realizat de o echipă de documentarişti care prezintă starea deplorabilă în care se află judeţul Teleorman.

„Teleorman: iadul sărăciei, ţinutul unde au fost furate pădurile, pământurile, apele şi destinele oamenilor. «Mai are să ne ia exact cimitirele…», spune un om. Dar au furat şi cimitirele: Teleormanul este acel tărâm în care morţii votează, mai scrie filosoful.

Acesta adaugă că, deşi s-au născut mari scriitori şi filosofi români în Teleorman, niciunul dintre ei nu a reuşit să arare adevărul hoţiei aşa cum reiese din documentarul postat de acesta. „În Teleorman s-au născut Gala Galaction, Marin Preda, Constantin Noica. Niciunul nu ar izbuti să arate lumii – cu precizia imaginilor acestui reportaj – adevărul întreg şi gol-goluţ al hoţiei. Realitatea zilelor noastre aruncă în derizoriu orice pagină de literatură sau de filosofie. Pe-un picior de plai…“, comentează Şora.

Materialul, realizat de o echipă de documentarişti, prezintă situaţia judeţului Teleorman, golit de locuitori, cei rămaşi spunând că acolo mai pot lucra doar pentru Liviu Dragnea, reprezentat de Tel Drum sau de administraţia publică, scrie news.ro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

16 Comentarii

kamy node
17.03.2018, 17:36:17

IN JUDETUL LUI ALI BABA CE POATE SA MAI FIE , DECAT MINCIUNA , SARACIE

0 (8 voturi)
bucurestean victor
17.03.2018, 18:34:02

Sora pentru Presedintia Romaniei!

-4 (6 voturi)
Manole Scarlat
17.03.2018, 18:34:41

Sărăcia de care vorbeşte dl. Şora datează de pe vremea liberalilor şi ţărăniştilor. Dl. Dragnea a mărit salariile şi pensiile şi încă o să le mai mărească, oamenii nu trebuie decât să-l voteze la următoarele alegeri.

0 (10 voturi)
ion damian
17.03.2018, 18:43:46

scarlatovki tov-ule saracia a fost sdusa de comunisti lui dragnea !oricum este mai bine decat la tine in tiraspol.

-6 (8 voturi)
Manole Scarlat
17.03.2018, 18:52:51

ion damian: Ce comunişti visezi, amice, n-ai aflat că în '89 a fost o Revoluţie ? Acum toţi suntem capitalişti.

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (16)

Modifică Setările