Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Noaptea Cărţilor Deschise de Acasă de Ziua Internaţională a Cărţii VIDEO

0
23 Apr 2020 13:19:08
Autor: Otilia Andrei
Noaptea Cărţilor Deschise
Noaptea Cărţilor Deschise

De Ziua Internaţională a Cărţii, 23 aprilie, se desfăşoară cea de-a 8-a ediţie "Noaptea Cărţilor Deschise" – cel mai aşteptat eveniment de încurajare a lecturii -  sub îndemnul de a sărbătoricărţile de #acasă.

Joi, 23 aprilie, de la ora 19,invităm toţi cititorii, mari şi mici, entuziaşti ai lecturii, prieteni ai cărţilor, promotori ai culturii şi educaţiei din România să se alăture de#acasă unei comunităţi extraordinare şi să împartă bucuria lecturii în cadrul unei întâlniri online cu multe surprize!

Editura Litera a pregătit pentru cititorii din toată ţara un eveniment interactiv cu scriitori bine cunoscuţi din Europa şi de peste ocean şi cu mari actori ai scenei teatrului românesc care ne vor  încânta cu lecturi, poveşti live şi mesaje de încurajare a lecturii.  Monica Davidescu, Maia Morgenstern, Daniela Nane, Dorina Chiriac, Marian Râlea, Marius Vizante, Lisa Taddeo, Meik Wiking, Carolina Rabei şi Stefan Ahnhem sunt câţiva dintre invitaţi la NoapteaCărţilorDeschise #Acasă.

Evenimentul continuă cu o ecranizare clasică a romanului  “Numele trandafirului” de Umberto Eco, ceva fi difuzatăînpremieră pe Facebook, înparteneriat cu AMC România.  Cu o distribuţie de excepţie - Sean Connery, Christian Slater, Michael Lonsdale - filmul “Numele trandafirului” a fost recompensat cu două premii Bafta pentru cel mai bun actor  - Sean Connery - şi cel mai bun machiaj, şi cu premiul Cesar pentru cel mai bun film străin, iar pe 23 aprilie cititorii vor avea ocazia să îl vadă sau revadă exclusiv online la NoapteaCărţilorDeschise #Acasă.

/

Mai mult, www.litera.ro devine gazdare ducerilor ş icadourilor.  24 de ore de reduceri între 50% şi 65% la întreaga ofertă Litera de cărţi şi ebook-uri şi un kit cadou pentru fiecare cititor: romanul “Acasă” scris de Marilynne Robinson, una dintre cele mai iubite şi apreciate autoare ale Americii, împreună cu o colecţie de patru semne de carte minunat ilustrate. 

Cărţile ne conectează şi ne ajută să traversăm o perioadă dificilă pentru toţi. De aceea, pentru fiecare comandă plasată în data de 23 aprilie, cu ocazia Zilei Internaţionale a Cărţii, Editura Litera va dona câte 1 Euro în fondul de donaţie pentru măşti de protecţie a asociaţiei  ViitorPlus

“Doar împreună vom depăşi această perioadă, fiind în permanenţă conectaţi şi adaptându-ne rapid, aducând în online toate cărţile, evenimentele şi cele mai bune oferte pentru cititori”, spune Dan Vidraşcu, director general al Editurii Litera.

Pasionaţii din întreaga lume sărbătoresc în fiecare an, pe 23 aprilie, Ziua Internaţională a Cărţii şi a Drepturilor de Autor, eveniment organizat de UNESCO cu scopul promovării lecturii, publicării cărţilor şi a drepturilor de autor. În România, marcăm împreună această zi, pentru al optulea an consecutiv, prin evenimentul NoapteaCărţilorDeschise. 

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările