Cărţi

articolul anterior articolul urmator

O povestire scrisă de Tennessee Williams în anii '50, publicată pentru prima dată

0
16 Sep 2021 10:17:47
Autor: News.ro

„The Summer Woman”, povestire scrisă de dramaturgul american Tennessee Williams în anii 1950 va fi publicată pentru prima dată, săptămâna aceasta, în revista literară The Strand

Williams, cunoscut pentru piese ca „A Streetcar Named Desire” şi „Cat on a Hot Tin Roof”, a fost pasionat de Italia, unde a găsit un refugiu şi, aşa cum nota, sănătatea lui „s-a restabilit în mod magic”.
 
Scrisă în 1952, povestirea a fost găsită în arhivele Beinecke Rare Book & Manuscript Library de la Universitatea Yale, informează The Guardian.
 
În centru se află un profesor american ce vizitează Roma în fiecare vară pentru a-şi continua relaţia cu o femeie pe care a întâlnit-o prima dată pe străzile oraşului. După mai mulţi ani, după încheierea celui de-Al Doilea Război Mondial, el a descoperit acolo o tot mai mare ostilitate faţă de americani.
 
Andrew Gulli, editor la The Strand, a spus că nu ştie de ce Williams nu a publicat „o scriere atât de bună”. ”Este unul dintre misterele literare care mi-a dat de gândit”, a adăugat el.
 
Tennessee Williams a mai explorat Italia şi oamenii ei în piesa „The Rose Tattoo”, despre văduva Serafina, imigrantă în Sicilia, şi în romanul „The Roman Spring of Mrs Stone”, despre o frumoasă femeie americană ce se mută în capitala Italiei.
 
Partenerul lui, Frank Merlo, avea origini siciliene, iar în timpul petrecut în peninsulă, Williams a stabilit mai multe legături de prietenie, inclusiv cu actriţa Anna Magnani, care a jucat rolul principal în adaptarea cinematografică a „The Rose Tattoo”.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările