Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Opera „Don Giovanni“ se distribuie vineri cu ziarul „Adevărul“

0
29 Oct 2010 08:00:00
Autor: adevarul
Opera lui Wolfgang Amadeus Mozart
Opera lui Wolfgang Amadeus Mozart

Opera lui Wolfgang Amadeus Mozart se distribuie împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 19,99 lei. Pachetul conţine două înregistrări audio şi video, pe CD şi pe DVD, şi o carte de 64 de pagini, cu informaţii despre opera „Don Giovanni“.

DVD-ul prezintă o înregistrare realizată la Köln, în 1991. Baritonul Thomas Allen deţine rolul lui Don Giovanni. Soprana Carolyn James este Donna Anna, basul Ferruccio Furlanetto este Leporello, soprana Carol Vaness a fost distribuită în rolul Donnei Elvira.

Tenorul Kjell Magnus Sandve a primit dificila partitură a lui Don Ottavio. Gürzenich-Orchester din Köln şi Corul Operei din Köln au fost dirijate de James Conlon, iar regia spectacolului a fost realizată de Michael Hampe.

Interpreţi remarcabili

Baritonul britanic Thomas Allen a rămas în istorie drept unul dintre cei mai mari interpreţi ai lui Don Giovanni în anii '80 ai secolului trecut. Allen nu este doar un excelent cântăreţ, ci şi un actor desăvârşit, elegant şi sigur pe sine; Don Giovanni, personajul căruia îi dă viaţă, este aristocrat din cap până-n picioare, însă un aristocrat detestabil. În rolul lui Leporello, Ferruccio Furlanetto impresionează prin timbrul extraordinar şi dicţia perfectă.

Cariera americancei Carolyn James (Donna Anna) a fost uşor umbrită de forma sa fizică nu tocmai longilină, care trezeşte prea puţin interesul regizorilor moderni; cu toate acestea, soprana se achită de rol cu demnitate şi cântă foarte bine.

Lui Michael Hampe i se datorează, ca de fiecare dată, o reprezentaţie coerentă, plăcută din punct de vedere vizual şi iluminată perfect, care se pretează excelent unui prim contact cu opera. Înregistrarea de pe DVD are o durată de 174 de minute.

Pentru înregistrarea de la Viena, din 1955, de pe CD, casa de discuri Decca a apelat la cea mai bună distribuţie pentru „Don Giovanni", în care se regăsesc şi câteva nume vieneze.

În rolul celor două puşlamale, Don Giovanni şi Leporello, se află o pereche de neînlocuit astăzi: Cesare Siepi (demn succesor al lui Ezio Pinza) şi Fernando Corena; în rolul lui Don Ottavio, la fel de celebrul Anton Dermota. Wiener Philharmoniker şi Corul Wiener Staatsoper au fost dirijate de Josef Krips. Înregistrarea are 70 de minute. 

Vezi lista chioşcurilor „Adevărul" din Timişoara şi Bucureşti!

Informaţii despre cărţi

Pentru orice informaţii ne puteţi contacta la:

Telefon: 021.407.76.38 sau 021.407.76.51 (de luni până vineri, între orele 9.00 şi 18.00) / Fax: 021.407.76.42

E-mail: carte@adevarul.ro

Abonamente cu cărţi

Ca să fii sigur că primeşti cartea în fiecare joi, abonează-te la „Adevărul", în formula „ziar + carte"!

Abonamentele se pot face:

Prin internet, cu plata online, la:http://abonamente.adevarul.ro/

Prin SMS: Trimite două SMS-uri cu textul „Biblioteca" pentru a te abona la „Adevărul" (abonament pe o lună cu patru cărţi incluse)

Prin talonul din „Adevărul" (pagina 47) - completat şi expediat prin poştă (la OP 33, CP 143, Bucureşti) sau prin fax (la numărul 021.407.54.67)

Telefonic, la 021.407.54.64 sau 021.407.54.66

Prin e-mail, la următoarea adresă: abonamente@adevarulholding.ro

ATENŢIE! Nu cumpăraţi cartea la suprapreţ! Fiţi alături de noi în demersul de eradicare a acestor practici lipsite de consideraţie faţă de munca noastră şi faţă de cititorii noştri, nu mai puţin importanţi. Nu încurajaţi specula!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările