Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Paulo Coelho a prezentat public scuze Franţei şi cuplului Macron VIDEO

13
27 Aug 2019 18:46:35
Autor: News.ro
Paulo Coelho FOTO EPA-EFE
Paulo Coelho FOTO EPA-EFE

Scriitorul brazilian Paulo Coelho a prezentat public scuze pentru "isteria lui Bolsonaro" împotriva Franţei, a preşedintelui Republicii şi soţiei sale, pe fondul crizei din Amazonia, potrivit The Huffington Post.

„Iertaţi-ne, iertaţi-ne de mii de ori", a scris Paulo Coelho, marţi, după insultele şi aluziile nediplomatice cu privire la Franţa şi cuplul Macron din partea preşedintelui Braziliei, Jair Bolsonaro, în contextul crizei din Amazonia. 
 
"Acesta este un video puţin cam trist, pe care îl fac pentru a cere iertare prietenilor mei francezi pentru această criză, aş zice pentru isteria lui Bolsonaro faţă de Franţa, faţă de preşedintele Franţei, faţă de soţia preşedintelui Franţei", a declarat în franceză Paulo Coelho într-o înregistrare video publicată pe contul de Twitter. 
Numeroşi brazilieni şi-au prezentat scuze pe Twitter primei-doamne a Franţei pentru comportamentul preşedintelui lor. 
 
Romancierul, născut în 1947, la Rio de Janeiro, este unul dintre autorii cei mai citiţi din lume, cu peste zeci de milioane de exemplare vândute din cartea "Alchimistul". 
 
"În timp ce Amazonia arde, ei nu au niciun argument şi nu fac altceva decât să insulte, să nege, să spună orice pentru a evita să îşi asume responsabilitatea", a adăugat scriitorul, referindu-se la politicienii brazilieni.
 
Summitul G7 organizat la Biarritz a generat un război declarativ la distanţă între Bolsonaro şi omologul său francez pe tema incendiilor din Amazonia, declanşând una dintre cele mai grave crize diplomatice dintre cele două ţări.
 
Aluziile ofensatoare ale şefului statului brazilian la adresa primei doamne a Franţei, Brigitte Macron, l-au determinat pe preşedintele francez să declare în mod deschis, în faţa camerelor de filmat, că îşi doreşte ca "poporul brazilian să aibă cât mai repede un preşedinte care să se comporte la înălţime".
 
 
"Trăim un moment al tenebrelor în Brazilia, însă el va trece aşa cum şi noaptea trece (...), iar eu vă prezint scuzele mele", a adăugat scriitorul. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

13 Comentarii

Fifi Înaripatou
27.08.2019, 21:12:42

Apologies accepted maestro...

+1 (5 voturi)
Ovidiu Olariu
28.08.2019, 02:39:40

PAULO COELHO, scriitorul de talie mondiala, arata intregii lumi care este diferenta dintre un mare scriitor, un autentic carturar, un adevarat om de cultura, si un politician ! In locul badaraniei adoptata de presedintele Braziliei, Bolsonaro, Paulo Coelho raspunde cu singurul mod care trebuie sa guverneze relatiile interumane: atunci cand in locul dialogului civilizat apar nesimtirea si marlania politica, acestora trebuie sa le fie opuse bunul simt si exprimarea unor scuze publice ! Ati cunoscut vreodata vreun politician care si-a asumat responsabilitatea pentru faptele si greselile lui ? Si in in Brazilia, ca si la noi, si ca in multe alte parti ale lumii, reactia politicenilor este identica si frizeaza frecvent nesimtirea si badarania. Pe buna dreptate, Paolo Coelho noteaza: "În timp ce Amazonia arde, ei nu au niciun argument şi nu fac altceva decât să insulte, să nege, să spună orice pentru a evita să îşi asume responsabilitatea" ! Asa apar sentimente de respingere si de repulsie fata de politicienii ! In sfarsit, inca un politician care a reusit sa devina o celebritate mondiala, din pacate printr-un comportament inacceptabil ! Cine nu a auzit pana acum despre presedintele Braziliei, a aflat, in sfarsit, cum se numeste: Bolsonaro !

+4 (8 voturi)
Fifi Înaripatou
28.08.2019, 03:01:48

Pā ialomiceneste îi zîce "Buzunaru" si ie mai prost si mai jigodie decît Trumpālov...on second thought, not really... Agent Orange can safely claim that title!!

-3 (5 voturi)
Sorin Barbul
27.08.2019, 22:04:19

Jos pălăria în fața lui Coelho; toată scârba pentru președintele Bousonat.

+3 (9 voturi)
feral
28.08.2019, 09:17:44

Coelho e de stanga si foloseste incidentul pentru a-l ataca pe Bolsonaro si a marca puncte in fata amicilor internationali. Cand ardea padurea amazoniana pe conducerea lui Lula nu era nici o problema, acum toti se dau cu capul de pereti. Macron se opareste de padurile altora dar nu are urechi pentru vestele galbene din tara lui. Traim intr-o mare de minciuni si manipulari iar presa este unealta de tampire preferata.

-4 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (13)