Cărţi

articolul anterior articolul urmator

„Poate fi trimis Dumnezeu in exil?“, dezbatere cu Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă, Francisca Băltăceanu, Monica Broşteanu şi Părintele Marius Taloş

1
16 Dec 2016 17:14:00
Autor: Doinel Tronaru
Părintele Marius Taloş
Părintele Marius Taloş

Editura Humanitas vă invită sâmbătă, 17 decembrie, ora 17.00, la Librăria Humanitas de la Cişmigiu, la lansarea cărţii Poate fi trimis Dumnezeu în exil?Despre riscurile mântuirii şi şansa răbdării de Mihai Frăţilă, Episcop greco-catolic de Bucureşti. La eveniment vor vorbi Preasfinţia Sa Mihai Frăţilă, Francisca Băltăceanu, Monica Broşteanu şi părintele Marius Taloş.

„Să scrii astăzi despre răbdare poate lăsa impresia unei prezumţii fără margini. Rătăcirile şi confuzia lumii în care trăim – tot mai străină de valorile sufleteşti – par să ne condamne împrăştierii. Pentru mulţi europeni a fi religios azi a devenit un semn de slăbiciune, dat fiind că pierderea reperelor creştine a dus la marginalizarea persoanelor formate în credinţă. Acest lucru ne face să simţim astăzi nu doar formidabila povară a desacralizării, dar şi riscul de a-l trimite pe Dumnezeu în exil.

Înainte ca Dumnezeu să fie un drept al omului, este omul dreptul lui Dumnezeu. În vreme ce noi distrugem lumea prin nerăbdare, răbdarea divină îi îngăduie să continue, pentru a-şi găsi mântuirea. Dar omul nu poate să păşească peste pragul răbdării, în conştiinţă şi speranţă, decât numai prin dialogul cu Hristos, alături de semeni. Tocmai de aceea, pentru că răbdarea rămâne o mare şansă, paginile de faţă invită la descoperirea multor lucruri necesare care, la prima vedere, par să fi dispărut de mult de pe firmamentul binelui în această lume.“ (Mihai FRĂŢILĂ)

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Stroescu Tit Emilian
16.12.2016, 18:35:20

Despre care dumnezeu este vorba? Despre criminalul din biblie?

Modifică Setările