Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Prozatorul şi scenaristul Răsvan Popescu s-a apucat, la bătrâneţe, de poezie

1
20 Nov 2020 13:13:58
Autor: Liviu Avram
Volumul de poezie al prozatorului Răsvan Popescu
Volumul de poezie al prozatorului Răsvan Popescu

Târgul de Carte Gaudeamus, organizat anul acesta în format virtual din cauza pandemiei, găzduieşte vineri, de la ora 16.00, lansarea online a volumului de poezie „Pisici pe acoperiş”, de Răsvan Popescu, cunoscut până acum ca jurnalist, prozator şi scenarist. Volumul este scos la editura Cartea Românească – Educaţional.

Ineditul demersului literar este remarcat şi de criticul ieşean Cassian Maria Spiridon, care semnează prezentarea cărţii: „Răsvan Popescu, un prozator autentic, şi-a descoperit o nouă vocaţie, cea lirică, împlinită într-un volum: Pisici pe acoperiş. Cartea confirmă această întârziată chemare, încărcată de nostalgii, în umbra copilăriei regăsite la maturitate în bătătura îmbătrânită a satului”.

Răsvan Popescu, 58 de ani, este absolvent al facultăţii de geologie şi a lucrat ca inginer geolog, în Valea Jiului şi în Valea Prahovei, din 1987 şi până în 1990. După Revoluţie, părăseşte ingineria şi intră în presă (Expres, BBC), iar apoi în politică şi administraţie (purtător de cuvânt al preşedintelui Emil Constantinescu şi membru CNA).

A scris zece volume de proză şi şapte scenarii de film, colaborând cu regizori celebri precum Lucian Pintilie, Dan Piţa sau Radu Gabrea.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Ludwig
20.11.2020, 13:35:27

Ast a afost si sef la cna....parca scria si teatrul,oricum o gramada de colectii de baliverne...

+1 (1 vot)
Modifică Setările