Cărţi

articolul anterior articolul urmator

România, prezentă la Târgul Internaţional de Carte de la Ierusalim

0
11 Jun 2017 18:11:05
Autor: Dana Mischie
Istoricul Victor Neumann, printre invitaţii la Salonul Internaţional de Carte de la Ierusalim                   FOTO: Wikipedia
Istoricul Victor Neumann, printre invitaţii la Salonul Internaţional de Carte de la Ierusalim                   FOTO: Wikipedia

România participă la Târgul Internaţional de Carte de la Ierusalim care se desfăşoară între 11 şi 15 iunie. Printre invitaţii români se numără scriitori Riri Sylvia Manor, Florina Ilis, Adina Rosetti, Adrian Popescu, istoricul Victor Neumann, filosoful Sorin Lavric şi criticul literar Răzvan Voncu.

Invitaţii vor participa la dezbateri literare şi lansări de carte la standul naţional şi în alte spaţii culturale, precum Galeria Terminal. De asemenea, la standul naţional vor fi găzduite evenimente organizate de Editura Familia (Israel), Editura Paideia şi Editura Hasefer, după cum informează un anunţ de pe site-ul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

În cadrul târgului de la Ierusalim se decernează şi Jerusalem Prize care este acordat unui scriitor care promovează în mod activ ideea de libertate a individului în societate, laureatul din acest an fiind scriitorul norvegian Karl Ove Knausgård.

Mulţi dintre laureaţii anteriori ai Premiului Ierusalim au primit ulterior Premiul Nobel pentru Literatură, printre aceştia numărându-se Bertrand Russel, Octavio Paz, V.S. Naipaul, Mario Vargas Llosa şi J.M. Coetzee, după cum informează acelaşi anunţ al ministerului. 

Inaugurat în 1963, Târgul de Carte de la Ierusalim este un eveniment bienal care reuneşte editori şi scriitori, atât pentru schimburi în domeniul dreptului de autor, cât şi pentru dezbateri literare la care participă un public numeros.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările