Cărţi

articolul anterior articolul urmator

România sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii

2
22 Apr 2013 18:45:05
Autor: Corina Zorzor

Pe 23 aprilie, cărţile au prioritate în toată ţara: strada Lipscani din Centrul Vechi al Bucureştiului va fi împânzită de volume, Timişoara îşi ademeneşte cititorii cu oferte la cumpărarea de cărţi, iar în Târgovişte are loc „Programul de Carte“.

Editura Litera pune la dispoziţie, mâine-seară, 3000 de v0lume pe care iubitorii de lectură le vor putea răsfoi de-a lungul străzii Lipscani din Centru Vechi şi vor putea pleca acasă cu una dintre ele la alegere. Lectura din cadrul evenimentului „Noaptea Cărţilor Deschise" va începe la 20.30, cărţile fiind luminate cu ajutorul unor lanterne speciale. 

La „Programul de Carte“ de la Târgovişte, care va avea loc la Universitatea „Valahia“, sunt invitaţi atât poeţi, cât şi muzicieni şi jurnalişti. Evenimentul cuprinde o dezbatere, de la 16.00, intitulată „Cultura scrisă şi drepturile de autor faţă cu noile media“ , la care vor participa Dan Mircea Cipariu, Bogdan Ghiu, Cornelia Maria Savu, Sorin Roşca Stănescu, iar moderator va fi Anamaria Spătaru, de Radio România Cultural. Mai târziu, la 19.00, se desfăşoară „Recital à la carte“, cu poeţii Ioana Crăciunescu, Andra Rotaru, Bogdan Ghiu, precum şi cu muzicienii Mike Godoroja & Blue Spirit & Marius Mihalache.

În Timişoara, la Librăria „Cartea de nisip" a grupului „Librarium“, la oricare două cărţi cumpărate cea de-a treia este gratuită. Promoţia este valabilă numai pe 23 aprilie. 

De asemenea, de Ziua Internaţională a Cărţii, Centrul Cultural German din Sibiu îşi deschide porţile pentru vizitatori, între orele 11.00-18.00. 

De ce 23 aprilie?

În 1995, UNESCO a desemnat data de 23 aprilie drept Ziua Internaţională a Cărţii, deoarece, în anul 1616, a reprezentat moartea a doi scriitori celebri: William Shakespeare şi Miguel de Cervantes. De asemenea, în alţi ani, pe 23 aprilie s-au născut autori precum Vladimir Nabokov (1899), Maurice Druon (1918) şi a decedat autorul spaniol Josep Pla (1981). 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

van Firescu Razvan
23.04.2013, 13:20:28

In Timisoara la libraria Cartea de nisip a Grupului Librarium, nu la Librarium. Poate reusiti sa modificati in timp util. :) Oricum, frumos gestul dvs. si initiativa articolului

Roberta Serban
23.04.2013, 23:37:23

M-am bucurat sa gasesc doua carti, Tom si Jerry si un roman. Cand am iesit din multime m-a tras o domnisoara de maneca, cu toata presa dupa ea, m-a intrebat de ce am luat doua carti, de ce nu m-am gandit ca ea nu are una. Tipa la mine, ma hartuia intr-un mod ingrozitor, penibil moment, pentru ca pe net scria ca iti poti lua una sau mai multe carti. Am intrebat-o ce ar alege intre Tom si Jerry si Arta supunerii. Mi-a raspuns ca nu-i pasa. I-am dat Arta supunerii, un roman cu siguranta mai prost decat Tom si Jerry. I-am recomandat sa fie supusa, asa cum sunt toti cei care fac asemenea campanii sub un partid politic. Sunt o proasta ca merg la asemenea evenimente. Suntem niste prosti. Am fost toti figuratia speciala pentru fotografia lui Robert Negoita cu o carte in mana. E dureros.

Modifică Setările