Cărţi

articolul anterior articolul urmator

#TimpulSaCitim: sute de cititori au adus lectura în prim plan pe reţelele de socializare

0
20 Nov 2020 15:53:56
Autor: Otilia Andrei
Campania Asociaţiei Curtea Vece a ajuns la peste un milion de oameni
Campania Asociaţiei Curtea Vece a ajuns la peste un milion de oameni

În ultimele două săptămâni, reţelele de socializare au fost invadate de sute de clipuri cu oameni care au citit sub hashtag-ul #timpulsacitim. Numeroasele reacţii de simpatie pentru campania Asociaţiei Curtea Veche au făcut ca peste un milion de oameni din toată ţara să afle astfel de beneficiile pe care cititul le poate avea asupra sănătăţii psihice şi emoţionale.

Asociaţia Curtea Veche şi-a luat angajamentul de a dona copiilor din medii defavorizate atâtea cărţi câţi cititori s-au filmat citind în cadrul campaniei între 1 şi 14 noiembrie.

Am constatat cu mare bucurie si multă speranţă implicarea a peste 350 de ambasadori ai lecturii în proiectul Ascociaţiei Curtea Veche #TimpulSaCitim. Le mulţumim tuturor: personalităţi, copii curajoşi, tineri entuziaşti, părinţi convinşi, scriitori atenţi, iubitori de carte de toate vârstele care au citit preţ de câteva minute şi apoi au postat momentul pe internet. Prin timpul lor dedicat lecturii, au asigurat o carte donată de noi unui copil. Numărul cititorilor transformat în cărţi a fost şi dublat de Asociaţie, aşadar donăm în total 700 de cărţi. Vom reveni periodic cu această campanie pentru a încuraja împreună cititul şi a oferi cărţi celor care nu au o librărie în localitate. #TimpulSaCitim nu se va opri aici pentru că mereu este #TimpulSaCitim”, declară Iren Arsene Mate, presedinte şi fondator al Asociaţiei Curtea Veche.

Conform psihologilor, lectura e cel mai bun şi la îndemână remediu pentru a face faţă perioadelor dificile, precum cea pe care o traversăm. Studiile confirmă acest lucru: 1 din 5 persoane care citesc se simte mai puţin singură. Cititul de plăcere scade cu 28% riscul de depresie, iar 30 de minute de lectură pe zi cresc media de viaţă cu 2 ani. 20 de minute de lectură pe săptămână te fac să te simţi cu 20% mai mulţumit de viaţa ta, în vreme ce doar 6 minute de lectură reduc stresul cu 68%. În plus, cititul cărţilor tipărite înainte de culcare te ajută să adormi: cititorii au cu 43% mai multe şanse să scape de insomnii. Cititul este recomandat pentru a creşte toleranţa la schimbare şi a trece mai uşor peste perioade de izolare. Pe site-ul timpulsacitim.ro puteţi găsi resurse cu statistici despre beneficiile lecturii.

Campania #TimpulSaCitim, pornită anul trecut de Asociaţia Curtea Veche alături de Curtea Veche Publishing şi Leo Burnett Bucharest, şi-a propus ca în fiecare an să demonstreze prin puterea exemplului personal că, oricât de ocupaţi am fi, ne putem găsi momente pe care să le dedicăm lecturii. Întrebaţi de ce nu citesc, românii invocă cel mai des lipsa timpului.

Zecile de mii de reacţii, comentarii şi distribuiri demonstrează nevoia lecturii în vieţile noastre. Printre persoanele influente care s-au alăturat în această toamnă îndemnului la lectură #timpulsacitim se numără Alteţa Sa Regală Principele Radu, Diana Bulimar, Marius Chivu, Nicolai Tand, Răzvan Exarhu, Laura Cosoi, Cornel Ilie, Sore Mihalache, Paul Ipate, Mihaela Bilic, Radu F. şi Ramona Constantinescu, Cristina Stănciulescu, Alec Bălăşescu, Alina Dumitraşcu, Lucian Negoiţă, Raluca Anton, Alina Vîlcu, Carmen Firan, Marius Constantinescu şi mulţi alţii, ale căror mesaje video le puteţi găsi pe site-ul campaniei, timpulsacitim.ro.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările