Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Un profesor britanic a realizat un volum cu cele mai uimitoare biblioteci din lume

0
19 Oct 2013 06:43:59
Autor: Antonio Glodeanu
Biblioteca Palatului Mafra din Portugalia. FOTO: Daily Mail
Biblioteca Palatului Mafra din Portugalia. FOTO: Daily Mail

Cele mai uimitoare biblioteci din lume, care adăpostesc sute de mii de volume, şi-au găsit locul într-o carte. Prima istorie completă a clădirilor dedicată bibliotecilor a fost scrisă de profesorul britanic James Campbell, de la Universitatea Cambridge, scrie Daily Mail.

Volumul, intitulat simplu „Biblioteca“ a fost realizat în urma numeroaselor vizite pe care James Campbell le-a făcut de-a lungul vieţii sale. Acesta a reusit să ajungă în peste 80 de biblioteci istorice, din peste 20 de ţări din întreaga lume.

Fotografiile fabuloase arată cât de multă atenţie şi lux erau dispuşi oamenii să aloce acestor locuri, în nişte perioade ale istoriei unde cunoaşterea era o putere.

Cartea profesorului britanic, de 320 de pagini, este rezultatul a cinci ani de muncă minuţioasă în domeniul arhitecturii, prezentând în paginile sale biblioteci de la cele mai mari din lume, precum cea a Congresului Statelor Unite, şi până la cea mai mică - biblioteca medievală din Sala Treimii, din Cambridge.

Una dintre cele mai vechi biblioteci din lume, prezentată în carte, este Malatestina, din Cesana, Italia, bibliotecă ce datează din anul 1452.

„Bibliotecile publice sunt astăzi în pericol, iar toată lumea discută dacă aceaste timpuri ar putea fi ultimele pentru ele. Personal, eu le iubesc şi am vrut să arăt tuturor istoria uimitoare pe care au“, a spus profesorul britanic James Campbell. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările