Cărţi

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Radu Paraschivescu, despre scriitorul Andrei Crăciun: „Trebuie inventate noi continente pentru setea lui de a explora“

0
1 Jun 2014 18:55:39
Autor: Corina Zorzor
De la stânga la dreapta: actorul Florin Piersic jr. şi scriitorii Andrei Crăciun şi Radu Paraschivescu
De la stânga la dreapta: actorul Florin Piersic jr. şi scriitorii Andrei Crăciun şi Radu Paraschivescu

Lansarea volumului ”Baricadele”, de Andrei Crăciun, a avut loc duminică după-amiază, la standul Editurii Humanitas din cadrul Salonului de Carte Bookfest, cu participarea autorului, a lui Radu Paraschivescu şi a lui Florin Piersic jr.

Radu Paraschivescu a vorbit despre plăcerea lui Crăciun de a explora teritorii necunoscute şi exotice. „Andrei Crăciun e destul de greu de prins în România. Vorbea Dan C. Mihăilescu ieri despre palmaresul geografic al Antoanetei Ralian. Andrei Crăciun are o treime din vârsta Antoanetei Ralian şi o geografie de vreo cinci ori mai stufoasă. Trebuie inventate noi continente pentru setea lui de a explora. El are plăcerea de a merge în locuri în care alţii s-ar feri să calce”, a prezicat Paraschivescu. 
 
„Cred că una dintre calităţile lui este infuzarea poetică a textului“, a continuat Paraschivescu. „Este un om care scrie vers, iar lucrul acesta se vede. Este un om care vede enorm şi simte monstruos. Aş spune că e genul de creatură care se simte în largul ei în toate mediile. Se simte în largul lui într-o sală de teatru, se simte la fel de bine într-o bibliotecă, într-un avion, la un meci de fotbal, se simte la fel de bine acasă la un mare scriitor pe care-l divinizează, Radu Cosaşu. Se simte bine scriind. Un om care reuşeşte să scrie, în Capela Sixtină, ”Miroase a suflet prăbuşit”, este un om care merită cumpărat şi citit”, a mai spus Radu Paraschivescu. 

De la stânga la dreapta: actorul Florin Piersic jr. şi scriitorii Andrei Crăciun şi Radu Paraschivescu
 
Prezent la evenimentul de lansare a cărţii lui Andrei Crăciun a fost şi Florin Piersic jr., care a povestit cum a parcurs lectura ”Baricadelor”. „E foarte ciudat ce s-a întâmplat acum trei zile - Andrei are telefonul şi poate să vă arate nişte mesaje în care îi spun ”Te iubesc”. M-am apucat să citesc cartea şi n-am mai putut s-o las din mână. În şase ore, de la 6 după-masă până la 12 noaptea asta am făcut şi, din când în când, l-am bombardat cu SMS-uri”, a spus actorul. 
 
La rândul lui, Andrei Crăciun a continuat aceste destăinuiri. „Ce n-a spus Florin este că a doua zi m-a sunat şi, dincolo de faptul că eram doi bărbaţi care se iubeau, eram şi doi bărbaţi care plângeau în acelaşi timp la telefon. Eu, ca de obicei, mă aflam într-un tramvai, care e şi el, cred, personaj în cartea asta. Eram doi domni plângând la căpătâiul ”Baricadelor”, dar de data asta însă, aşa cum nu mi se întâmplă foarte des şi e păcat că nu mi se întâmplă foarte des, cred că plângeam mai mult de bucurie decât de necaz.”, a conchis Andrei Crăciun. 
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările