Cărţi

articolul anterior articolul urmator

Volumul „Rezistenţa anticomunistă de la Nucşoara - portrete de familii“ va fi lansat, duminică, la Gaudeamus

0
21 Nov 2019 12:31:47
Autor: Daniela Serb
Ţărani din Nucşoara, Muscel
Ţărani din Nucşoara, Muscel

Anul acesta, pe 18 iulie, s-au împlinit 60 de ani de la execuţia lui Toma Arnăuţoiu, nume de referinţă pentru mişcarea de rezistenţă anticomunistă din România. Lupta din munţi dusă de grupului de partizani anticomunişti din Nucşoara, Muscel, a fost sprijinită de mai mult de 30 de familii care şi-au riscat libertatea, proprietatea şi, în cele din urmă viaţa, pentru a apăra România în faţa invaziei de la Moscova.

Vieţile acestor oameni care au constituit reazemul grupului de partizani a fost adunată cu migală din arhivele CNSAS de către Ioana-Raluca Voicu-Arnăuţoiu care a realizat o expoziţie la Teatrul Naţional din Bucureşti, vernisată în luna aprilie. Expoziţia se află acum la Memorialul de la Sighet.

Duminică, 24 noiembrie, la ora 15.00, la Târgul internaţional de carte Gaudeamus, organizat la Romexpo, va avea loc lansarea volumului „Rezistenţa anticomunistă de la Nucşoara - portrete de familii“. Lansarea va avea loc în spaţiul de evenimente Mircea Nedelciu.Standul Editurii Ars Docendi - Universitatea Bucureşti - are numărul 89.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările