Istorie

articolul anterior articolul urmator

100 de ani de la încheierea Primului Război Mondial. Înregistrare audio cu momentul în care armele au tăcut

2
11 Nov 2018 19:22:38
Autor: Dana Mischie

Acum 100 de ani, pe 11 noiembrie 1918, se încheia Primul Război Mondial. Aproximativ 19 milioane de soldaţi au pierit, dintre care 880.000 de soldaţi şi 275.000 de civili români. Muzeul Imperial al Războiului din Londra a publicat o înregistrare audio cu momentul în care armele au încetat să mai răsune.

Artileriile care se aud în înregistrarea publicată de muzeu, preluată de metro.co.uk, au fost înregistrate pe frontul american de lângă râul Mosela, cu un minut înainte şi un minut după terminarea războiului.
 
Reprezentanţii muzeului au mai precizat pe pagina de Twitter a instituţiei că au lucrat cu ingineri de sunet care au interpretat graficele din colecţiile muzeului pentru a produce „o reimaginare a felului în care ar fi putut suna sfârşitul Primului Război mondial”.  Inginerii au creat materialul folosindu-se de o tehnică a militarilor de atunci pentru a afla locaţia armelor- înregistrând sunetele de pe câmpul de luptă pe hârtie fotografică. 
 
Designerii s-au folosit de mai multe înregistrări ale focului de artilerie, care au fost încetinite şi combinate într-una singură. De asemenea, ciripitul păsărilor de la final este un „sunet modern”, adăugat pentru a accentua liniştea de după momentul în care armele nu au mai fost folosite, au mai precizat reprezentanţii muzeului. 
 

 
 
 
 
 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Galeriu Crestinu
11.11.2018, 20:58:17

Din toate razboaiele astea mondiale provocate de Rotschild a castigat doar aceasta satana globalista care numai cu asta se ocupa de 300 de ani... Omenirea asta trebuie sa se uneasca odata sa scoata la vedere aceasta cartitza din barlogurile unde se tot ascunde sa dea socoteala.

-1 (3 voturi)
Dan Dox
12.11.2018, 19:30:57

Din păcate războiul a continuat în Balcani. Abia câteva zile mai târziu, câțiva reprezentanți ai guvernului de la Budapesta au semnat armistițiul trasând linia de demarcație intre Antanta si cea mai rămas din Puterile centrale. Linia de demarcație includea tot Banatul, care a fost ocupat de sârbi. Sârbii au început imediat demontarea fabricilor și trimiterea lor în Serbia.

Modifică Setările