articolul anterior articolul urmator

4.000 de mărci, tariful lui Ceauşescu pe „cap“ de emigrant german

12
4 Jun 2013 20:23:52
Autor: Mihai Florin-Razvan
Helmut Schmidt, cancelarul vest-german, şi Nicolae Ceauşescu, pozând presei la întâlnirea din 6-7 ianuarie 1978. FOTOTECA ONLINE A COMUNISMULUI ROMÂNESC
Helmut Schmidt, cancelarul vest-german, şi Nicolae Ceauşescu, pozând presei la întâlnirea din 6-7 ianuarie 1978. FOTOTECA ONLINE A COMUNISMULUI ROMÂNESC

12 Comentarii

mihai ion
4.06.2013, 21:51:42

De ce nu au facut la fel cu ungurii, nu inteleg.

+1 (3 voturi)
PATAIKIN IVAN
4.06.2013, 23:43:43

nu i-au vrut ai lor, au avut destui deja

+3 (3 voturi)
Marian Bogdan Tesileanu
5.06.2013, 00:58:31

NU ERA NICI UN TARIF! ERAU CHELTUIELILE NOASTRE CU ŞCOLARIZAREA LOR ŞI A ORICĂRUI ROMÂN. PENTRU CĂ AŞA ERA ORGANIZAT STATUL COMUNIST: CHELTUIA STATUL CU PREGĂTIREA UNUI OM ŞI O FĂCEA PENTRU A OCUPA UN POST ŞI A PRESTA O MUNCĂ ÎN ECONOMIA SOCIALISTĂ CENTRALIZATĂ ŞI PLANIFICATĂ. ÎN CAPITALISM CHELTUIELILE SÎNT ALE OAMENILOR IAR CE VOR SĂ MUNCEASCĂ ŞI DACĂ VOR,E TREABA LOR. ŞCOALA NU LIVREAZĂ FORŢĂ DE MUNCĂ LA BUCATĂ ECONOMIEI IAR ECONOMIA ARE ALTE MECANISME DE ATRAGERE ŞI SPECIALIZARE A FORŢEI DE MUNCĂ. SAŞII AU VRUT CU TOT DINADINSUL SĂ PLECE NUMAI ÎN ANII '70 CÎND CAPITALISMUL EUROPEAN ERA PE VAL. ACUM VOR SĂ SE ÎNTOARCĂ LA GOSPODĂRIILE LOR TRADIŢIONALE SĂTUI DE STRES ŞI BOLNAVI DE DIABET. DAR GENERAŢIA NOUĂ NU MAI ŞTIE SĂ DEA CU SAPA. ACELAŞI LUCRU SE ÎNTÎMPLĂ ŞI CU ROMÂNII PLECAŢI LA ORAŞ CARE,CHIAR DACĂ S-AU ÎNTORS LA ŢARĂ SE UITĂ CA CURCA LA GREBLĂ ŞI PLEACĂ LA BIRT!

+4 (8 voturi)
tzucu
5.06.2013, 04:55:35

Ceausescu a cerut prea putin. Cheltuielile facute de stat (adica de noi ) pentru scolarizarea lor au fost de cateva ori mai mari. Banii intrau in conturile Romaniei . Ceuausescu nu avea cont in banca. Pe cand o lege despre controlul averilor.?

+3 (5 voturi)
Rudy Wendell
5.06.2013, 06:10:19

Care 4000! In Banat se platea 12000. Daca nu credeti il puteti intreba de Domnul Mann Nikolaus care mai este inca la voi in Romania mare baron local langa Timisoara. Mai informati-va inaite de a face afirmatii la cheltuiala pe individ, Domnule MNarian Bogdan Tesileanu. Ca toti cei ce s-au nascut in romania am avut drepturi egale. Daca nu erau germanii, acum nu se vorbea dew Timisoara in Romania. Mai controlati-va afirmatiile si cititi istoria macar Banatului. Daca suma era de 4000 ma intreb unde este diferenta si sine a benefiaciat de ea. Cit despre Domnul Mann am aflat din presa ca: Un răspuns la Nicolae Mann și “locotenenţii” săi, trimişi în judecată de DIICOT pentru fraudarea grupului Aton cu peste 147 milioane lei. Vezi cererea surpriză a procurorilor. Dragoş Boţa 23/04/2013. Ancheta maraton a DIICOT Timişoara în dosarul fraudării grupului german Aton s-a încheiat – astăzi, procurorii i-au trimis în judecată pe omul de afaceri Nicolae Mann şi pe “locotenenţii ” săi , fiind acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional, delapidare cu consecinţe deosebit grave, gestiune frauduloasă cu consecinţe deosebit de grave, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma continuată, spălare de bani și infracțiuni legate de legea insolvenței. Investigaţiile au durat nu mai puţin de patru ani, acesta fiind cel mai complex dosar economic instrumentat în vestul ţării, probatoriul fiind strâns îm nu mai puţin de 166 de volume, iar rechizitoriul având 297 de file. Mann a fost unul dintre cei mai puternici susţinători ai PDL în Timiş, acesta fiind nelipsit de la acţiunile democrat liberalilor, el lăudându-se cu conexiunile sale politice. De numele lui Mann se leagă şi celebrul tun imobiliar “terenuri pentru Mercedes” prin care mii de hectare de terenuri din tot judeţul au fost strămutate ilegal la Sânandrei, lângă Timişoara, fiind oferite apoi producătorului german de autovehicule. Premierul de atunci, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat după câţiva ani că Mercedes nu a venit în România pentru că“ au intervenit diverși speculanți imobiliari, care au vrut să facă o afacere profitabilă, personală din această proiect, cu implicarea “discretă” a autorităților locale” Cris 23/04/2013 at 2:54 PM Vreau sa vad cand sunt dati afara de pe posturile publice si lingaii acestui individ.La aeroport noi, muritorii , stateam civilizat la coada, pe cand personajul era flancat de toti papitoii de la politie si vama din varful degetelor si strafundul burtii si eram ridiculizati de preamaritul. Romania! Întreaga responsabilitate penală și civilă pentru conținutul comentariilor aparține autorilor acestora. Comentariile nu reprezintă sub nicio formă poziția PRESSALERT.ro.