Istorie

articolul anterior articolul urmator

638 de moduri în care să-l omori pe Fidel Castro. Cum a supravieţuit liderul cubanez încercărilor CIA de a-l asasina

3
4 May 2021 08:51:21
Autor: Click! pentru femei
Fidel Castro a fost preşedinte 49 de ani FOTO Profimedia
Fidel Castro a fost preşedinte 49 de ani FOTO Profimedia

Fidel Castro a fost liderul cu cea mai lungă şefie de stat din lume, după cea a reginei Elisabeta. 49 de ani a condus Cuba, perioadă în care nu numai că a fost unul dintre cei mai de temut preşedinţi din lume, dar a şi supravieţuit celor 638 de tentative de asasinat care i-au fost înscenate.

El Comandante, cum era supranumit Fidel Castro, este văzut astăzi drept eliberator, de unii, şi drept criminal, de alţii.

Fidel Castro a fost considerat inamicul numărul 1 al SUA timp de decenii, de aceea nu e de mirare că CIA a încercat eliminarea lui prin metode care l-ar face invidios până şi pe James Bond, de la pastile cu otravă, la trabucuri toxice şi scoici care explodează.

Fabian Escalante, fostul şef al serviciilor de contrainteligenţă ale Cubei, care a avut sarcina de a-l păstra în viaţă pe El Commandante, a calculat că au existat în total 638 de tentative de omor asupra lui Castro. 

Află aici ce metode a luat în calcul CIA pentru a-l elimina pe Fidel Castro, unele fanteziste, altepe puse în practică şi cum a reuşit liderul cubanez să rămână în viaţă. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

zava
4.05.2021, 09:34:40

Măi jurnaliști flămânzi, dacă tentativele de asasinat au fost înscenate, atunci ele nu au fost reale. Chiar să nu mai știm limba română la nivel de vocabular elementar ?

defu gabi
4.05.2021, 09:52:39

Si Castro a fost "asasinat" precum Navalnii... Tentative peste tentative, niciuna reusita... Circ politico mediatic... Si rusii si americanii joaca teatru...

-3 (3 voturi)
Cuviosul Pramatie
4.05.2021, 10:53:26

S-ar putea face un film de comedie din aceasta teorie. Si mai caraghios este ca unii par sa o ia in serios...

-8 (8 voturi)
Modifică Setările