articolul anterior articolul urmator

În 1940, clasa politică a abandonat Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul şi o parte din Ardeal, nu românii

14
18 Jun 2019 20:17:13
Lulea Marius Dorin

14 Comentarii

Iulian Arion
18.06.2019, 20:44:24

Ca sa nu repetam dramele trecutului, trebuie sa ne cunoastem istoria. Sarcina istoricului este sa prezinte faptele si evenimentele in contextul in care s-au petrecut! Se numeste pricipiul rationalitatii locale. Daca veti citi vreun exemplar "Adevarul" de pe digibuc punct ro, veti vedea ca in 1937 se judeca in cati locuitori au UK si Franta, in raport cu Germania, Austria si Ungaria! De asemenea in raportul dintre numarul tunurilor, avioanelor si tancurilor. In toate acestea "puterile centrale" erau in inferioritate numerica! "Pilotii orbi" este titlul unui articol scris de Mircea Eliade prin 1937! Parlamentul Romaniei era dominat de parlamentari pe viata, dinastii politice inepte, lacome si mandre. Cedarea Transilvaniei si a cadrilaterului nu faceau parte din intelegerea Germaniei cu Uniunea Sovietica. Hitler a tunat si fulgerat, a tropait si sarit, a dat din maini si si-a prins capul intre maini cand a auzit ca i-au scapat prin Romania: -tezaurul polonez, -guvernul polonez, -mare parte din armata poloneza, Hitler l-a amenintat pe Carol II ca daca nu acepta cedarile, Romania va fi stearsa de pe harta. Toata Romania va fi impartita. Dupa ww2, La conferiunta de pace de la Paris, Guvernul comunist polonez a formulat cereri de plata catre Romania, in contul armamentului polonez capturat de germani si dat Romaniei in razboiul antisovietic. Iosif Visarionovici s-a opus, argumentand ca nu se cade sa plateasca poporul frate roman pentru deciziile fascistilor. Comunistii polonezi au tacut. Realitatea este ca Iosif ii indemnase pe polonezi, ca sa apara el in fata comunistilor romani drept aparator si "parintele popoarelor".

-1 (3 voturi)
Galeriu Crestinu
19.06.2019, 01:21:31

ISTORIA s-a repetat de data asta sub forma intrarii in UE...si NATO in 2007 cand fara nici un "referendum" Parlamentul a hotarat PIERDEREA INDEPENDENTEI ROMANIEI si trupe americane pe teritoriul ce va fi teatru de "exercitii" pentru care platim taxe de protectie inrobitoare de 4 miliarde Euro ...

-1 (3 voturi)
Vanatorul/d.c.
18.06.2019, 20:47:35

”În 1940 clasa politică a abandonat Basarabia, Bucovina, Cadrilaterul şi o parte din Ardeal - nu Românii” Pai daca erau si-atunci in clasa politica conducatoare mafioti, escroci, impostori, fripturisti, tradatori si lași precum in zilele noastre Iliescu, Dragnea, Ponta, Tariceanu, Crin Antonescu, Ioannis, Sica Mandolinu si altii așijderea lor, si fiecare cu camarila lui de lichele si lachei gata s-o vanda si ma-sa numai sa le fie lor bine, cine sa li se opuna dusmanilor externi si interni , cine sa lupte pentru pastrare demnitatii nationale si a integritatii teritoriale a Romaniei..? De fapt, ”fenomenul” e mai vechi, pentru inca din 1916 Octavian Goga spunea plin de naduf: "Ţară de secături, ţară minoră, căzută ruşinos la examenul de capacitate în faţa Europei… Aici ne-au adus politicienii ordinari, hoţii improvizaţi astăzi în moralişti, miniştrii care s-au vândut o viaţă întreagă, deputaţii contrabandişti… Nu ne prăbuşim nici de numărul duşmanului, nici de armamentul lui, boala o avem în suflet, e o epidemie înfricoşătoare de meningită morală." Sau haideti sa coboram si mai mult in timp, sa vedem ce spunea si M. Eminescu despre clasa politica: ”Și acum priviți cu spaimă fața noastră sceptic-rece, Vă mirați cum de minciuna astăzi nu vi se mai trece? Cînd vedem că toți aceia care vorbe mari aruncă Numai banul îl vînează și cîștigul fără muncă, Azi, cînd fraza lustruită nu mai poate înșela, Astăzi alții sunt de vină, domnii mei, nu este-așa? Prea v-ați arătat arama sfîșiind această țară, Prea făcurăți neamul nostru de rușine și ocară, Prea v-ați bătut joc de limbă, de străbuni și obicei, Ca să nu s-arate-odată ce sunteți - niște mișei! Da, cîștigul fără muncă, iată singura pornire; Virtutea? e-o nerozie; Geniul? o nefericire. *************************************************** Cum nu vii tu, Țepeș doamne, ca punînd mîna pe ei, Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei, Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni, Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!”

+1 (5 voturi)
Galeriu Crestinu
19.06.2019, 01:14:07

.....de aia l-au si omorat pe Eminescu....ca si azi daca s-ar mai naste odata...il omoara la Spitalul 9 al de Tariceanu, Ponta si vigilentul SRI...

+1 (1 vot)
Iulian Arion
18.06.2019, 21:01:50

Cand a fost rebeliunea legionara din ianuarie 1941, Antonescu l-a vizitat pe Hitler. himmler, goebbels sustineau miscarea legionara. Capii armatei il sustineau pe generalul Antonescu. himmler si goebbels au intervenit la Hitler pe motiv ca legiunea reprezinta ideologia lor. Hitler le-a raspuns ca el se bazeaza pe un stat nu pe ideologie. himmler si goebbels au intors-o ca la Ploiesti, spunand in stanga si-n drepta: ne bazam pe general, pe stat nu pe ideologie. Asta ca sa reiasa ca raspunsul lui Hitler a fost formulat de ei. Atitudinea lor, himmler si goebbels l-a iritat pe general. Nu numai ca generalul Antonescu a interzis vreo actiune a Gestapo sau a SS pe teritoriul Romaniei, dar a interzis si retinerea vreunui cetatean roman de catre vreo autoritate din Germania. Acet lucru a permis Printului Constantin Karagea, atasatului Romaniei la ambasada din Berlin, ca in perioada 1941-44, sa acorde 51 000 de pasapoarte de cetatean roman evreilor originari din Germania, Franta, Ungaria s.a tari ocupate, care ulterior au venit in Romania si au emigrat in Palestina, fondand statul Israel in 1948. Constantin Karadja,prinţ, membru de onoare al Academiei Române a fost un diplomat român (între 1931-1941, Consul General al României la Berlin şi între anii 1941-1944, directorul departamentului consular în Ministerul de Externe la Bucureşti) care a salvat de deportare şi exterminare peste 51.000 de persoane din Germania, Franţa, Ungaria şi Grecia acordându-le paşapoarte şi vize româneşti. Dosar 10472.

-1 (3 voturi)