Istorie

articolul anterior articolul urmator

S-a dat startul: localităţile din Republica Moldova au început să voteze Unirea cu România!

41
27 Jan 2018 00:25:15
Lulea Marius Dorin
sursa: www.InfoPrut.RO
sursa: www.InfoPrut.RO

Opaci, Parcova, Festeliţa, Bardar, Ruseştii Noi au votat deja Unirea cu România. Ca în 1918 tăvălugul Unirii vine de jos în sus: primarii şi Consiliile locale au decis să voteze Unirea cu România, iar procesul nu se va opri acum.

Cel mai important eveniment întâmplat pe 24 ianuarie 2018 a fost votarea de către o parte din autorităţile locale din Republica Moldova a unui document de Unire cu România.

Un gest care nu are doar încărcătură simbolică cât şi o puternică cononaţie politică.

Ne întoarcem în timp cu plăcere, când în 1918 localităţile Bălţi, Soroca şi Orhei aveau să fie primele oraşe ce au votat Unirea cu România. Atunci s-a scris istoria, dar istoria este întotdeauna greu de văzut din contemporaneitate. Cine s-ar fi aşteptat ca doar la câteva luni diferenţă Poporul să decidă cu siguranţă să vină alături de Ţară?

Gestul primarilor şi autorităţilor locale este unul de început dar care va marca profund anul centenar, iar România nu se dă la o parte:

„În opinia unora da. Răspunsul aici este relativ simplu, pentru că ce înseamnă unirea, ar însemna o dispariţie a Republicii Moldova. Ar însemna o integrare a Republicii Moldova în teritoriul mare al României şi evident că această evoluţie i-ar lăsa pe unii fără funcţii, fără privilegii, fără responsabilităţi”, a menţionat ambasadorul României la Chişinău.

Gestul primarilor a fost salutat şi între timp de la Bucureşti parlamentarii români cer să se înfiinţeze un minister al reunificării:

„Gestul aleşilor locali din cele cinci primării din nordul, centrul şi sudul Republicii Moldova atestă o stare de spirit patriotic şi o tendinţă geopolitică univocă. El ne readuce în memorie faptul că şi acum 100 de ani startul procesului de reunificare a Basarabiei cu România a fost dat de administraţiile locale ale timpului din judeţele Bălţi, Soroca, Orhei, cuprinzând până la 27 martie 1918 practic toată puterea locală din Basarabia”, a menţionat Constantin Codreanu.

Dar cel mai interesant lucru este faptul că aceste localităţi sunt conduse de primari şi majorităţi în consiliile locale ce provin din partide din cele mai diverse: P.L., P.L.D.M., P.D.. Acel lucru confirmă încă o dată că în toate partidele politice din Republica Moldova, indiferent de orientarea declarată oficial există puternice şi influente fracţiuni unioniste.

Între timp la Chişinău se refuză dreptul lui Traian Băsescu de a fi cetăţean al Republicii Moldova. Fostul preşedinte a fost o ameninţare probabilă la adresa mafiei politice de la Chişinău, dar acum el a devenit o ameninţare reală, ce nu convine binomului. Cei care controlează justiţia se folosesc de ea pentru a da sentinţe care contrazic orice regulă de bun simţ, nu vorbim aici numai de ceea ce scrie în lege.

Avem parte de un început de an frumos şi cel mai sigur că sfârşitul ne va încânta: ne apropiem de acel procent de 50%+ 1 de cetăţeni ai Republicii Moldova care să spună DA Unirii. Iar de acolo nu mai există cale de întoarcere.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

41 Comentarii

Guvide Balalau
27.01.2018, 01:58:46

DE ce nu comenteaza nimeni acest eveniment minunat ? Altfel va dati drept mari patrioti, HOTILOR ! Felicitari romanilor din teritoriul ocupat dintre Prut si Nistru, Transprutia. Binevenit este si Bugeacul, Bucovina de Nord si Herta, Insula Serpilor si Cadrilaterul. Este 2018, anul Marii Uniri si al eradicarii bolsevicilor borfasi ! La multi ani !

+6 (14 voturi)
cosmic
27.01.2018, 11:28:48

un gest frumos, dar mafia de peste prut nu va sta cu mainile in san. oligarhii vor arunca bani pt a incerca oprirea unirii. BASARABIA E PAMANT ROMANESC!

+5 (11 voturi)
, new_age
27.01.2018, 10:18:52

Unirea cu Moldova ar insemna o minoritate rusa semnificativa care vor vota un partid al lor pro Rusia. Pe de alta parte pana cand Moldova nu intra in NATO nu va fi unire nu vor americanii.

+1 (9 voturi)
cosmic
27.01.2018, 11:29:58

cand basarabia se va uni cu romania, rusii vor pleca de buna voie la ei acasa.

+6 (12 voturi)
Papa Raţă
27.01.2018, 10:54:31

Am mai spus: Reunirea e ireversibilă și se va face de jos în sus, indiferent de ,,gusturile” celora din jur ori de tâlharii de la treucă : VOINȚA POPORULUI - VOINȚA ZEILOR. în prezent, pentru orice primar nu există gest mai onorant și de demnitate decât de a deschide toate emițătoarele și megafoanele publice , ca să ajungă la urechile tuturor vocea, IDEALUL SFÂNT al buneilor și străbuneilor : HAI SĂ DĂM MÂNĂ CU MÂNĂ CEI CU INIMA ROMÂNĂ, SĂ-NVÂRTIM HORA UNIRII PE PĂMÂNTUL ROMÂNIEI... . . . . .. . . . . Iar Mitropolia să dovedească .. că îl slujeste pe Dumnezeu, Poporul și nu pe ,,bată-l crucea ” cu kalașnikovul sub sutană. Aferim !

+8 (14 voturi)

Vezi toate comentariile (41)