Istorie

articolul anterior articolul urmator

A murit regizorul Bițu Fălticineanu

0
6 Jan 2012 11:42:32
Autor: Dan Boicea

Regizorul Biţu Fălticineanu, foarte cunoscut pentru activitatea sa la Teatrul de Revistă "Constantin Tănase", a decedat, joi, la vârsta de 86 de ani.

Regizorul a murit joi, în casa lui din Bucureşti, după o lungă suferinţă, au precizat reprezentanţii Teatrului de Revistă "Constantin Tănase". Biţu Fălticineanu, care şi-a legat numele şi cariera de spectacolele Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" din Bucureşti, s-a născut pe 16 aprilie 1925.

Actorul Alexandru Arşinel a declarat, pentru Mediafax, că regizorul Biţu Fălticineanu a fost "o adevărată coloană a Teatrului de Revistă" şi un om de "o vitalitate uimitoare". Arşinel a amintit că, în cei 86 de ani de viaţă, Biţu Fălticineanu a lucrat pentru Teatrul de Revistă timp de jumătate de secol. "A fost un adevărat animator", a adăugat Alexandru Arşinel, amintind că Biţu Fălticineanu a realizat peste 200 de premiere pentru Teatrul de Revistă "Constantin Tănase" din Capitală. "Destinul multor actori din Teatrul de Revistă este legat de activitatea lui Biţu Fălticineanu", a mai spus Alexandru Arşinel.

În 2005, Bițu Fălticineanu a primit premiul special pentru teatru de revistă din partea Senatului UNITER, la Gala Premiilor Uniunii Teatrale din România.

La inceputul anului 2011, Fălticineanu a aniversat, odată cu premiera spectacolului "Arca lui Nae și Vasile", cel de-al 200-lea spectacol din cariera sa de peste 50 de ani, dedicată Revistei românești și Teatrului de Revistă.

În stagiunea 2011 - 2012 a semnat regia spectacolelor "Alo, aici e Stroe!" dedicat aniversarii a 105 de ani de la nașterea actorului N.Stroe și a 80 de ani de la debutul celebrului cuplu de comici Stroe și Vasilache și "Veselia nu-i in criza", premiera stagiunii estivale 2011.

De-a lungul carierei sale, Biţu Fălticineanu a lucrat cu artişti care au contribuit la gloria Teatrului de Revistă "Constantin Tănase" şi a lansat cupluri celebre - Stela Popescu şi Alexandru Arşinel, Nae Lăzărescu şi Vasile Muraru.

Înmormântarea va avea loc duminică, 8 ianuarie, la ora 12,00 la Cimitirul Evreiesc de rit spaniol - Sefard (Sos. Giurgiului, Eroii Revoluției), scrie Agrepres.


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările