Istorie

articolul anterior articolul urmator

Actriţa Raluca Zamfirescu a încetat din viaţă

0
21 Dec 2008 21:21:21
Autor: adevarul

Actriţa Raluca Zamfirescu, una dintre artistele emblematice ale Teatrului Naţional Bucureşti, fiica scriitorului George Mihail Zamfirescu, a încetat din viaţă duminica dimineaţa, la vârsta de 84 de ani, informează Agerpres.

"Raluca Zamfirescu a ştiut că în spatele strălucirii unei seri de spectacol se ascunde viaţa reală, cu satisfacţiile, dar şi cu costurile ei, uneori prea ridicate, pe care le-a plătit cu demnitate, cu nobleţe. Prin despărţirea de Raluca Zamfirescu teatrul nostru pierde nu numai un mare artist, dar şi un om exemplar", se arată într-un mesaj transmis de colegii săi de la TNB.

Actriţa este cunoscută pentru rolurile din "Aşteptând la Arlechin", de Noel Coward, "Trei surori" de A.P.Cehov, "O batistă în Dunăre", de D.R.Popescu, "Gaiţele", de Al. Kiriţescu, "Conul Leonida faţă cu reacţiunea", de I.L.Caragiale, "Domnişoara Nastasia" şi "Idolul şi Ion Anapoda", de G.M.Zamfirescu.

Talentul nativ şi solida formaţie intelectuală - a absolvit Conservatorul de Artă Teatrală şi Facultatea de Litere şi Filosofie a Universităţii Bucureşti - i-au oferit posibilitatea întâlnirii cu eroine de primă mărime ale dramaturgiei româneşti şi străine.

"Raluca Zamfirescu a resimţit pe umeri, încă din tinereţe, povara paternităţii lui George Mihail Zamfirescu, povară rareori dulce, mai mereu amară, în funcţie de oscilaţiile vremurilor. Raluca Zamfirescu a fost însă, întotdeauna, ea însăşi: o actriţă a adevărului, a poeziei, a omeniei", se arată în acelaşi comunicat remis de TNB.

Cei care vor să-şi ia un ultim rămas bun, o pot face marţi, între orele 10.00-13.00, în foaierul Sălii Amfiteatru a Teatrului Naţional Bucureşti.

Înhumarea va avea loc la Cimitirul "Sfânta Vineri" din Bucureşti.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii