Istorie

articolul anterior articolul urmator

Adevărul despre Chopin, ţinut ascuns de istorici: compozitorului era gay: „Dă-mi un sărut, dragul meu iubit“

4
26 Nov 2020 10:07:09
Autor: Click! pentru femei
Frederic Chopin, un simbol naţional în Polonia FOTO Shutterstock
Frederic Chopin, un simbol naţional în Polonia FOTO Shutterstock

Asumarea orientării sexuale este privită ca un act de curaj chiar şi în zilele noastre, mai ales în cazul persoanelor publice. În deceniile sau secolele trecute, însă, putea însemna sfârşitul carierei şi al unei vieţi normale. Scrisori ale compozitorului Frederic Chopin, studiate recent, arată că acesta a fost fost homosexual, dar că, de-a lungul timpului, acest adevăr a fost ascuns sub „preş“ de istorici.

Arhiviştii şi biografii lui Frederic Chopin au închis ochii deliberat, de-a lungul timpului, asupra orientării sexuale a compozitorului, un adevărat simbol naţional al Poloniei, o ţară conservatoare, notează „The Guardian“.

Chopin's Men (Bărbaţii lui Chopin) un program de radio de două ore difuzat recent la Radiodifuziunea din Elveţia, a relevat că multe scrisori ale compozitorului conţin referinţe clare despre preferinţele homosexuale ale lui Chopin, iar unele chiar aluzii erotice explicite.

Citeşte aici de ce au ascuns istoricii acest aevăr, ce le scria Chopin iubiţilor săi şi cum îşi căuta parteneri sexuali în toaletele publice.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Utilizator Adevărul
26.11.2020, 19:34:48

Comentariu considerat abuziv.

Beta Alfa
26.11.2020, 22:01:28

Faptul ca Chopin a fost (si) homosexual este un fapt cunoscut si nu e de loc de natura sa altereze aprecierea asupra geniului sau. Ce nu inteleg ( ma rog, inteleg de ce, dar o zic de dragul argumentului... ) este de ce aproape zilnic in sectiunea Cultura apar articolashe despre personalitati recunoscute ( sau mai putin ) care nu sunt / nu au fost heterosexuale la viata lor. Este un fel de curs de educare a cititorilor ?!

0 (2 voturi)
Sorin Ionascu
28.11.2020, 11:43:16

Tot timpul apar diferite mizerii publicistice care contin fel de fel de bazaconii, multe complet sau partial neadevarate, si obligatoriu cu linkuri catre tabloide. Siteul a ajuns o platforma pentru ele, nu le mai ajunge ca umplu cu spamuri si pe dreapta, si pe stanga, si sus, si jos si in toate partile, mai baga si jegurile astea. Rusinos si degradant.

Beta Alfa
28.11.2020, 12:14:05

@SI Aveti dreptate. Din pacate site-ul a incetat sa fie un furnizor de stiri si opinii pe marginea lor si s-a transformat intr-un vehicul de propaganda ZILNICA furibunda: - contra moralei publice acceptate in mod curent - contra tuturor orientarilor politice diferite de cele ale redactiei - contra diverselor credinte ale oamenilor daca nu coincid cu cele promovate insistent aici

Modifică Setările