Istorie

articolul anterior articolul urmator

Adevărul Live. Dezbaterile Historia: Rescrierea istoriei, cine şi cu ce scop?

2
19 Feb 2021 12:10:04
Autor: Redacţia Adevărul

Criza globală pe care o traversăm a accelerat transformările societăţii noastre la nivel global. Lumea este tot mai polarizată, curente de extremă dreaptă sau stângă se confruntă pe scena publică, apar din nou mişcări ce îşi doresc să rescrie istoria, să scoată din peisaj statuile unor personalităţi, să şteargă din memorie numele unor personaje puse pe lista nefrecventabililor.

Într-o epocă a dezinformării, pe cine mai interesează adevărul? Care este scopul unor asemenea curente? Cum influenţează ele politica şi societatea? Discutăm despre toate acestea la Dezbaterile Historia, împreună cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi cu profesorul Iulian Fota, director Institutul Diplomatic Român, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Vasile Naftuli
19.02.2021, 20:50:09

Chiar așa ... „Într-o epocă a dezinformării, pe cine mai interesează adevărul?”

Kongo-Müller
20.02.2021, 11:39:38

Trucarea istoriei este cea mai puternica arma propagandista. Fiecare tara din lume o foloseste intr-un fel sau altul. Aproape toti inventeaza ori ignora capitole intregi si foarte multi ani din istoria lor nationala. Umflarea unor cifre poate aduce castiguri de miliarde ... si taierea unui zero la cifrele celor omorati de o aviatie inamica poate sa-i reduca pe acestia la tacere. Invingatorii inventeaza si rescriu cu nerusinare, cei care au pierdut tac din gura si inghit in sec. Manualele scolare nu mai sunt tiparite pentru a invata elevii, ci pentru a-i influenta si spala la creier.

Modifică Setările