Istorie

articolul anterior articolul urmator

Adevărul Live. Cum a căzut Zidul Berlinului şi cum a ajuns o bucată la Bucureşti

1
8 Nov 2019 11:32:37
Autor: Historia ro
Dan Dungaciu FOTO Sever Gheorghe
Dan Dungaciu FOTO Sever Gheorghe

Acum 30 de ani, pe 9 noiembrie, zeci de mii de berlinezi din partea de Est a oraşului au luat cu asalt Zidul care separa blocul socialist de lumea liberă.

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

Trupele care, altădată, ar fi deschis focul fără avertisment, nu au primit ordin să intervină. Sub ochii întregii lumi s-a întâmplat ceea ce se părea că este irealizabil, Cortina de Fier s-a prăbuşit. Simbolul opresiunii comuniste a căzut şi odată cu el, regimul totalitar instaurat în ţările ocupate de Armata Roşie la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial.

O bucată din Zidul Berlinului a ajuns pe 7 noiembrie, la Bucureşti, şi poate fi văzută în curtea Academiei Române. Cum a influenţat căderea Zidului Berlinului desfăşurarea evenimentelor din România? Ce se întâmplă, acum după 30 de ani, în lumea nostră şi care va fi viitorul Continentului?

Discutăm împreună cu profesorul Dan Dungaciu, directorul Institutului pentru Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale, „Ion I.C. Brătianu” al Academiei Române, organizatorul aducerii fragmentului din Zidul Berlinului la Bucureşti, la Dezbaterile Historia, la Adevărul Live începând cu ora 12.00. O emisiune moderată de Ion M.Ioniţă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Camelian Propinatiu
8.11.2019, 12:06:26

România e într-un fel de război diplomatic, pentru Schengen şi zona Euro. Nu are însă un Minister al Propagandei ca cea Regală şi atunci Revoluţia Română, cu tot eroismul tinerilor, e mult mai puţin mediatizată decât căderea unui zid nepăzit.

-1 (1 vot)
Modifică Setările