Istorie

articolul anterior articolul urmator

Aducem Basarabia Acasă-16 mai, actorul Constantin Florescu este alături de noi

1
17 May 2013 23:09:03
Lulea Marius Dorin

Campania ,,Aducem Basarabia acasă” urcă de pe-o scenă pe alta. Dacă ne-am obişnuit ca în fiecare zi să ne încadrăm obiectivul strângerii a 200 000 de semnături pentru Basarabia în spectacolul cotidianului, iată că a sosit şi rândul ca reflectoarele să fie îndreptate în direcţia noastră de către reprezentanţii profesionişti ai domeniului artistic.

Actorul Constantin Florescu, cunoscut pentru rolul său din filmul ,,Nuntă în Basarabia”, distins cu Premiul Special al Juriului la Tallinn şi Premiul Publicului la Festivalul Filmului de Comedie Cluj, ne-a adresat un mesaj de susţinere pe care l-am primit cu mare bucurie. ,,Primul pas pentru unirea cu Basarabia este declararea acestei intenţii: da, România vrea să se unească cu Basarabia”, a precizat Tache Florescu, sătul de vehicularea din partea politicienilor români a mai multor surogate pentru acest act firesc al reîntregirii naţionale.

 

Şi alte persoane publice îndrăgite de românii din ţară, dar şi din afara graniţelor, au ţinut să îşi arate sprijinul pentru realizarea obiectivului enunţat în campania noastră. Basarabia le este subiect de suflet cântăreţei de folk şi realizatoarei de emisiuni radio Maria Gheorghiu, dar şi interpreţilor de muzică populară Ion Paladi (http://www.youtube.com/watch?v=Z6LOqte-7QE) şi Nicolae Botgros (http://www.youtube.com/watch?v=UavI5_NWHL4).

 

Dacă vă sunt cunoscute alte personalităţi care ar dori să transmită un mesaj de susţinere în cadrul campaniei ,,Aducem Basarabia acasă”, daţi-ne de veste la adresa contact@actiunea2012.ro sau la numerele de telefon +4074335510, +37369647699.

Mâine, o nouă zi pentru Basarabia!

 

 

Voluntarul zilei: Emilia Căzănaru

,Sunt sigură că fiind voluntară în cadrul Acţiunii 2012 contribui la realizarea Unirii”. În acest fel îşi începe doamna Emilia Căzănaru explicaţiile referitoare la implicarea în realizarea unei cauze naţionale. Doamna Căzănaru impresionează la prima vedere, dar şi la a doua, prin blândeţe, simplitate şi optimism. Nu a stat pe gânduri nici măcar o clipă când a aflat că Platforma Civică Acţiunea 2012 va demara cea mai amplă campanie pentru Basarabia: a venit la sediul central şi a întrebat hotărâtă cu ce poate fi de folos.

Alături de ceilalţi voluntari ai coaliţiei noastre, doamna Căzănaru strânge semnături pentru a aduce Basarabia acasă şi din dorinţa de a demonstra că ,,sângele apă nu se face”. Basarabenii sunt români, şi-au păstrat limba şi preţuiesc istoria neamului românesc, în ciuda tuturor ororilor la care au fost supuşi de sovietici şi de regimul dictatorial: deportări, foamete, crime în masă.

Doamna Căzănaru doreşte ca românii din stânga Prutului să beneficieze de condiţii normale de viaţă, de libertate de exprimare, pentru că ,,acolo şi aici este Ţara lor”. Voluntarul nostru din Bucureşti mai consideră că menirea campaniei ,,Aducem Basarabiei acasă” este şi de a înlătura suferinţa provocată de regimul comunist sovietic, care a generat peste Prut sărăcie, ură şi venin.

,,Fraţii noştri din Basarabia, de pretutindeni, nu sunt singuri! Sigur vom învinge!”, îşi încheie cu încredere şirul gândurilor Emilia Căzănaru, pe care o desemnăm cu bucurie ,,voluntar al zilei”.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Mandy
18.05.2013, 00:41:44

Bravo, si mult succes in continuare!! A trebuit sa plec din tara, si campania dvs a inceput cu cateva zile inainte sa plec. N-am putut decat sa-mi fac timp pentru a cauta un cort al dvs, si sa semnez. Sper ca, toti cei ce simt romaneste, sa semneze pentru unirea cu Basarabia!

+1 (1 vot)
Modifică Setările