Istorie

articolul anterior articolul urmator

Ce inovaţii tehnologice au apărut în Primul Război Mondial

0
1 Jul 2014 12:44:39
Autor: Historia ro

Acum câteva zile s-au împlinit 100 de ani de la aniversarea arhiducelui Franz Ferdinand. Peste o lună se vor împlini 100 de ani de la izbuncirea oficială a Primului Război Mondial, care a reprezentat o etapă nouă în istoria militară a lumii datorită introducerii tehnologiilor noi care au schimbat tehnica de război.

De la tancuri la mitraliere, la comunicaţii radio şi avioane, de la înfiinţarea unor bănci de sânge la introducerea şerveţelelor sanitare, acest război a fost un pod de legătură între revoluţia industrială a secolului al XX-lea şi epoca modernă a secolului XX. Care sunt câteva din inovaţiile – bune sau rele – care s-au remarcat în războiul din 1914-1918 ?

Comunicaţiile moderne : Radioul

Radioul fără fir a fost folosit pentru prima dată în război în comanda armatelor şi navelor, dar pe câmpul de luptă era nevoie de 12 oameni să care unităţile de radio portabile. Astfel, pe front comandanţii foloseau alergători, câini, porumbei sau semnale luminoase pentru a transmite informaţiile, în timp ce navele foloseau steaguri şi lumini de semnalizare pentru a comunica atunci când reţelele de radio erau supraaglomerate.

Continuarea pe Historia.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările