Istorie

articolul anterior articolul urmator

Ce au lăsat oamenii pe Lună: mingi de golf, excremente, un mesaj de la Nicolae Ceauşescu

5
3 Jul 2020 10:52:14
Autor: Click! pentru femei
Prima misiune pe lună a avut loc în 1969 FOTO Shutterstock
Prima misiune pe lună a avut loc în 1969 FOTO Shutterstock

În 1969, Neil Armstrong şi Edwin Aldrin au devenit primii oameni care au păşit pe Lună. Timpul petrecut acolo de cei doi a fost de 21 de ore şi 36 de minute. Au urmat alte misiuni, care au dus alţi astronauţi pe Lună. Aceştia s-au întors pe Pământ cu diverse mostre selenare, însă au şi lăsat ceva în urmă.

Dacă primii oameni care au ajuns pe Lună au stat acolo mai puţin de 24 de ore, astronauţii din alte misiuni au petrecut chiar şi trei zile, perioade suficient de mari pentru acumularea de gunoi. Însă ei au lăsat pe lună şi câteva obiecte simbolice care să ateste trecerea lor.

Neil Armstrong şi Edwin Aldrin, cei care au făcut aselenizarea, au dus cu ei, printre altele, un steag american, o insignă a misiunii Apollo 1 şi o placă pe care erau două desene ale Pământului (reprezentând emisfera vestică şi cea estică), semnăturile astronauţilor şi o inscripţie. Inscripţia de pe placă e următoarea: „Here Men From The Planet Earth First Set Foot Upon the Moon, July 1969 A.D. We Came in Peace For All Mankind/Oameni de pe planeta Pământ au pus pentru prima dată piciorul pe Lună în iulie 1969. Venim cu gânduri de pace, în numele întregii specii umane“.

Au urmat alte misiuni, iar obiectele lăsate în urmă sunt dintre cele mai diverse. Şi pentru că nevoile fiziologice rămân aceleaşi, astronauţii au lăsat pe Lună containere cu urină şi excremente.

Citeşte aici cum a rămas pe Lună un mesaj vocal transmis de Nicolae Ceauşescu dar şi cum a fost satelitul Pământului, pentru câteva zile, casa astronauţilor care au ajuns acolo.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

defu gabi
3.07.2020, 11:04:22

Titlul m-a dat gata... Daca nu alaturau ecrementele de N. Ceausescu nici nu se putea... Nici eu nu sunt fan Ceasca ori regimul de dinainte de '89... Dar nu stau 24 de ore din 24 cu WC-ul in fata ventilatorului... Dar, constant, apar astfel de asocieri "subtile" dintre personajul Ceasca si orice lucru negativ de pe planeta... Acum si din Luna... Psihologie de gradinita pt. anafabeti functional cu I.Q. sub 70... Esecurile groaznice ale celor care de 30 de ani conduc spre dezastru Romania nu vor putea fi trecute niciodata cu vederea, oricat de mult rah/at ar turna cineva pe Ceausescu... Principiul "greaua mostenire" nu mai tine...

+2 (4 voturi)
Constantine Constantine
3.07.2020, 11:55:43

Ei, depinde cum asociezi lucrurile.Ceasca a fost mare in acea perioada pentru curajul nebunesc cu care i-a infruntat pe rusi in 1968.Drept urmare, occidentul l-a luat in brate si Romania au fost printre tarile care au beneficiat de transmisia directa a aselenizarii iar Ceausescu a fost selectat printre cei care au transmis un mesaj pentru o virtuala civilizatie extraterestra. In chestiunea containerelor, nu aveau ce face ,le-au abandonat impreuna cu alte chestii pentru ca urmau sa se intoarca cu roci lunare. Cit priveste cei 30 de ani de esecuri, ai dreptate. Greaua mostenire (ma refer la industria grea) afost pusa la pamint de niste novici ca Roman si Iliescu Macar daca jumatate era retehnologizata azi Romania era pe cai mari.Iar daca vorbesc de perioada de inainte de 89 spun cu mina pe inima ca daca nu eram sub rusi 14 ani (copiii si tinerii de azi terbuie sa stie acest lucru si anume intre 1944-1958 Romania a fost sub ocupatie sovietica) tara ar fi fost mult mai dezvoltata economic decit a lasat Ceusescu in 89.Si pentru cei care se vaita de anii 80 cind Ceasca a dorit sa achite toate datoriile (cca 10-12 miliarde dolari) acea perioaad a fost miere de albine fata de perioada dominatiei sovietice cind realmente nu aveai ce minca. Si as mai spune,oare ce se va intimpla daca Romaniei i se va impune restituirea datoriei publice cum a patit Caeusescu? Atunci a fost jale timp de 7-8 ani pentru doar 10 miliarde dolari, dar azi cind ne indreptam la o datorie spre 60% din actualul PIB, oare citi zeci de ani vor face romanii foamea? 25-40 de ani? Ca atunci existau industrii, acum doar promisiuni anuale.

+5 (5 voturi)
Adrian Foangǎ
3.07.2020, 11:45:01

Era tare sa le dea nea Nicu niste excremente de Romania, sa duca pe Luna, ca sa vada si capitalistii ca romanii au cu ce contribui!

-3 (3 voturi)
Navrapascu Vasile
3.07.2020, 14:37:50

Si ce are tema discutata cu cultura... Mai bine cu ecologia...deseurile si cuvantarea lui Ceausescu polueaza..

+2 (2 voturi)
Mircea Nistor
3.07.2020, 20:52:05

Și eu cred că discursul lui nea Nicu a fost lăsat acolo ca un fel de "last line of defence"contra unei potențiale invazii extraterestre .Dacă ascultă multe discursuri de-ale scorniceșteanului,poate se lasă extratereștrii păgubași să mai invadeze Terra ..Not worth it...

0 (2 voturi)