Istorie

articolul anterior articolul urmator

Cele mai nefericite căsnicii regale din istorie. Henric al VIII-lea şi-a decapitat soţiile, iar George I şi-a torturat partenera

0
29 Sep 2021 10:45:09
Autor: Click! pentru femei
Mariajele regale au fost, de multe ori, nefericite
Mariajele regale au fost, de multe ori, nefericite

Cele mai nereuşite căsnicii din istorie sunt, de asemenea, cele mai şocante. De la rude care s-au căsătorit, la acte de violenţă, în aceste căsnicii, regii şi reginele au trăit nefericiţi până la adânci bătrâneţi.

Multe dintre relaţiile de altădată au eşuat, deoarece căsniciile erau văzute drept tranzacţii comerciale. Să aştepţi să te căsătoreşti cu persoana iubită este, de fapt, un fenomen relativ modern, asta pentru că de-a lungul istoriei multe căsătorii erau aranjate.

Miza era mare pentru cuplurile regale - regii şi reginele se căsătoreau din motive politice sau pentru mulţi bani, iar căsătoriile ajungeau în final la dezastre. Chiar dacă filmele prezintă căsătoriile cu regali a fi ideale, pe vremuri să te căsătoreşti cu un prinţ nu era chiar ce ţi-ai fi putut dori.

George I şi-a torturat soţia

Înainte de a devenit rege britanic, mama lui George a aranjat ca el să se căsătorească cu bogata Sophia Dorothea din Celle, fiica unui nobil german. Căsătoria a fost încă de la început nefericită, mai ales că George a avut multe amante cu care s-a etalat în faţa tinerei sale mirese.

Citeşte aici continuarea articolului.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările