Istorie

articolul anterior articolul urmator

Cele mai populare teorii ale conspiraţiei

1
16 Jan 2014 17:08:34
Autor: Historia ro
Imagine cu ultimele secunde ale lui Kennedy
Imagine cu ultimele secunde ale lui Kennedy

Întotdeauna vor exista teorii care găsesc conspiraţii în tot ce se întâmplă. Indiferent dacă sunt sau nu adevărate, acestea reuşesc să convingă destul de mulţi oameni.

De la cum publicitatea ne controlează subliminal comportamentul la extratereştrii de la Roswell, la organizaţii secrete care stăpânesc lumea la teorii privind atacurile teroriste de la 11 septembrie, pot fi aceste teorii adevărate? Acest lucru rămâne de judecat de fiecare om în parte. 

 10- Publicitatea subliminală

Publicitatea subliminală, termen gândit de James Vicary în 1957, este un mesaj ascuns într-o imagine cu scopul de influenţa comportamentul privitorului. A fost prima dată folosită într-un film din New Jersey, care a influenţat spectatorii să cumpere Coca-Cola şi să mănânce popcorn. Anii următori, Federal Communications Commission, a deşfăşurat o anchetă şi a interzis acest tip de publicitate.

9- Triunghiul Bermudelor

Poveştile privind vase şi avioane dispărute deasupra Triunghiului Bermudelor sunt cunoscute de aproape toată lumea. Această zonă misterioasă este localizată în vestul Atlanticului. Conform adepţilor teoriilor conspiraţiilor, extratereştii controlează aceasta zonă, cauzând toate aceste dispariţii. Unii chiar consideră că aici ar fi locaţia continentului Atlantis.

8- Roswell

Legătura dintre Roswell şi extratereştrii este una dintre cele mai populare teorii, încă din 7 iulie 1947, când s-a raportat o prabuşire la Roswell, New Mexico. Martorii au afirmat că au văzut multe bucăţi metalice în jurul zonei şi chiar un disc luminos s-ar fi aflat pe cer cu câteva minute înaintea prabuşirii. Glenn Dennis, în 1989, a afirmat chiar că o autopsie a fost făcuta asupra sa de către extratereştrii la Roswell. Aceste teorii sunt alimentate de declaraţiile inconsistente ale autorităţilor militare americane.

CONTINUAREA PE HISTORIA.RO

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Dan Paval
17.01.2014, 06:29:18

...a fost ucis chiar de soferul lui! exista un filmulet pe youtube, care a disparut de la un timp incoace...

+1 (1 vot)
Modifică Setările