Istorie

articolul anterior articolul urmator

Cine este femeia pentru care Edward al VIII-lea al Angliei a renunţat la tron

0
23 Oct 2020 09:42:30
Autor: Click! pentru femei
Wallis Simpson, femeie cu două căsnicii la activ, l-a cucerit pe Edward al VIII-lea. Foto: Historia
Wallis Simpson, femeie cu două căsnicii la activ, l-a cucerit pe Edward al VIII-lea. Foto: Historia

Fiu al Ducelui de York, George al V-lea, şi al Ducesei de York, Edward al VIII-lea a fost învestit Prinţ de Walles în 1911. S-a remarcat mai ales prin aventurile sale mondene şi prin relaţiile cu femeile căsătorite. Una dintre ele l-a cucerit definitiv şi l-a determinat chiar să renunţe la tron.

Edward al VIII-lea a cunoscut-o în 1931 pe Wallis Simpson, o femeie de origine americană, divorţată şi recăsătorită cu un ofiţer. Wallis avea să îi influenţeze, în mare măsură, destinul lui Edward al VIII-lea. Cei doi au devenit foarte intimi, fiind prezenţe frecvente la evenimentele mondene ale vremurilor.   
Wallis Simpson avea un şarm aparte, care l-a cucerit iremediabil pe Edward al VIII-lea. Cei care o cunoşteau o descriau ca fiind o femeie cu foarte multe ambiţii şi se pare că a detestat până la sfârşitul vieţii monarhia britanică pentru că nu i-a oferit ocazia de a deveni regină, aşa cum şi-ar fi dorit. Familia regală a respins-o însă de la bun început, din cauza trecutului ei şi a simpatiilor sale naziste.
Un alt motiv de nemultumire generală a fost faptul că Edward i-a dăruit o parte din bijuteriile Coroanei, pe care le moştenise şi care trebuiau să rămână în familie.

Citeşte aici mai multe despre acest subiect!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările