Istorie

articolul anterior articolul urmator

Copiii care au condus lumea. Cei mai tineri regi din istorie

6
10 Oct 2020 10:35:01
Autor: Click! pentru femei
Regele Mihai a urcat pe tron la o vârstă fragedă
Regele Mihai a urcat pe tron la o vârstă fragedă

În contexte mai puţin fericite, copiii din unele familiile regale au moştenit tronul încă din primele zile de viaţă. Teoretic, pentru că practic alţi membri ai familiei sau cunoscuţi au preluat responsabilităţile ce le reveneau micuţilor.

Au existat în istorie regi încoronaţi la vârste foarte fragede: înainte să înveţe să meargă, înainte chiar să înveţe să vorbească. Într-o monarhie, când tronul revine automat moştenitorului la moartea regelui, se întâmplă deseori ca noul monarh să fie foarte tânăr.

Au existat, astfel, copii – de cele mai multe ori băieţi, dar şi fete – ajunşi şefi de stat cu mulţi ani înainte de majorat, inclusiv în istoria României, în persoana Regelui Mihai. Ei au fost cei mai tineri regi din istorie.

Citeşte aici ce bebeluş a fost înscăunat monarh la doar şase zile de la naştere, precum şi ce alţi regi au ajuns pe tron din fragedă copilărie.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

6 Comentarii

Gherghisan Comandor
10.10.2020, 11:15:13

"Au existat, astfel, copii – de cele mai multe ori băieţi, dar şi fete – ajunşi şefi de stat cu mulţi ani înainte de majorat, inclusiv în istoria României, în persoana Regelui Mihai. Ei au fost cei mai tineri regi din istorie." Mihai 1 a instaurat comunismul in Romania dupa care s-a retras cu un tren de hotii sa traiasca linistit in Elvetia. Frumos, nu?

-1 (3 voturi)
Ludwig
10.10.2020, 15:42:01

Ti-ai luat pastilele? Comunismul a fost instaurat in toata europa de est conform conventiei de la Yalta. Dupa tine a plecat cu un tren de averi, nu? Pai comunistii te aruncau in strada cu camasa de pe tine si in capul tau te lasau sa pleci cu averi?

+2 (2 voturi)
Gherghisan Comandor
10.10.2020, 15:46:18

Pai nea Mihai 1 a fost prieten cu, comunistii. Cand s-a terminat razboiul si cand a plecat el din tara? El si-a negociat plecarea. Nu a fost si decorat de Stalin ptr predarea tarii?

+1 (1 vot)
Camelian Propinatiu
12.10.2020, 12:03:51

Dacă nu era Regele Mihai, nu ne mai da Stalin Ardealul înapoi.

-1 (1 vot)
Kongo-Müller
10.10.2020, 20:17:30

Cel mai incompetent si rasfatat copil care conduce si in prezent, este ... Donald Trump.

Vezi toate comentariile (6)

Modifică Setările