articolul anterior articolul urmator

Desant memorial

5
27 Jun 2019 17:26:17
Radu Preda

5 Comentarii

antipozi
27.06.2019, 18:04:44

Nu sunt de parere ca e necesar un muzeu al comunismului. In plus ca din intamplare cele doua muzee s-au asociat. Deci cel mai bine e sa fie un singur muzeu Pe care sa scrie intr-o parte: Muzeul evreilor romani. Si in partea cealalta: Muzeul crimelor comuniste

Radu Mircea
27.06.2019, 22:45:58

# Propuneti desteptilor din Parlament sa construiasca Muzeul Prezentei Evreiesti pe hectarul de linga Romexpo atribuit de Ponta pentru cea mai mare moscheie din Europa . Cei trei ani de gratie in care trebuia construita cocoratia au trecut de mult si deci contractul a cazut . Asta daca nu cumva a fost ''' revendicat '''' intre timp de vreun bashtan .

antipozi
28.06.2019, 07:11:13

Sa nu va recunosc ! Pana nu vazui huhurezu

val petru
1.07.2019, 16:18:52

Ar fi, cred, bine ca, inainte de lansarea proiectului unui Muzeu al ororilor comunismului, sa fie facuta o solida fundamentare ideologica si etica/morala. Nu de alta, dar exista o relatie foarte speciala si problematica intre iudaism si comunism, relatie care este blurata si inca "discret" abordata la nivelul istoriei recente din Romania. Sunt prea multe aspecte confuze si sensibile, cu potential de conflict. Deci, atentie!

Cappatrat Casargoz
5.07.2019, 11:43:33

Sa facem muzee :))) Simbolismul betonarii unui parc... Nu stiu cum poate fi caracterizat un astel de gest. Mai ales dupa ce un parc a fost deja betonat si apoi abandonat. Un monument in care s-a lucrat atat de neglijent incat pe lista memorialului s-au strecurat poreclele cu cale calaii numeau vicimele. Un muzeu al ororilor comunismului :) Suna deja comercial. Gen muzeul ororilor britanice: "a gory horror exhibition through dark British history, operating as a free-flow walkthrough attraction, themed to torture and sin" E nevoie de multe muzee. Dar vor fi muzee fara nici un context. Pentru ca Romania nu are un muzeu de istorie nationala. Pentru ca MNIR a refuzat un proiect de 100.000.000 de euro. Muzeul crimelor comunismului : implementarea acestuia cade în sarcina IICCMER Foarte frumos. Toata istoria romaniei se va rezuma la comunism si holocaust. Probabil ca nu avem nevoie de mai mult. Strainii care vor vizita romania vor crede ca atrocitatile au fost facute direct de fascistul Traian. Pentru ca dupa vizitarea muzeului national de istorie care spre fericirea evreilor de pretutindeni dar si a comunistilor din intreaga lume, expune doar cadoul facut de Mussolini Statului Roman. O reparatie istorica ar fi sa redumim Muzeul National de istorie salonul mussolini. Pentru ca in nici un caz nu este muzeu de istorie, si mai ales pentru ca nimeni nu-si imagineaza ca o sala dedicata holocaustului sau ororilor comunismului si-ar putea avea locul in cadrul muzeului de istorie.