Istorie

articolul anterior articolul urmator

Dezbatere Historia Live: 1 Decembrie, provocările noului secol

0
1 Dec 2020 11:19:58
Autor: Historia ro

Pe 1 Decembrie 1918, românii au reuşit un vis ce părea de nerealizat, în condiţii extrem de dificile. Am intrat în al doilea secol de la aceste evenimente istorice şi ne confruntăm cu mari  provocări, unele similare cu cele de acum mai bine de o sută de ani.

Vorbim despre viitorul Europei. Despre reaşezarea echilibrelor de putere în Orientul Mijlociu, în Africa de Nord şi în Caucaz. Despre modul în care America se va raporta la problemele globale după schimbarea de la Casa Albă. Şi, la fel ca în 1918, omenirea se confruntă cu criza generată de pandemie.

Ce putem învăţa din istorie, raportat la situaţia de azi? Cum facem faţă situaţiilor în schimbare şi spre ce fel de lume de îndreptăm? Cum a reuşit generaţia 1918 şi ce ar trebui să cerem generaţiei actuale de politicieni? 
 
Discutăm despre toate acestea la Dezbaterile Historia, împreună cu Cristian Diaconescu, fost ministru de Externe şi cu profesorul Marius Diaconescu,  de la Facultatea de Istorie  a Universităţii Bucureşti, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările