Istorie

articolul anterior articolul urmator

Dezbatere Historia Live, ora 12.00: Confruntarea Antonescu-legionari, masacrul din Bucureşti

1
22 Jan 2021 11:23:31
Autor: Historia ro

Aliaţi la putere după debarcarea lui Carol al II-lea, Ion Antonescu şi legionarii intră repede în conflict. Fiecare dintre cei doi parteneri încearcă să obţină sprijinul Berlinului ca să-l elimine pe celălalt. Generalul Antonescu reuşeşte să-l convingă pe Hitler că el este cea mai bună soluţie pentru a rămâne la cârma României, mai ales în perspectiva războiului împotriva URSS pe care Al Treilea Reich îl pregătea  în anul 1941.

Lupta pentru putere de la Bucureşti s-a soldat cu înfrângerea Legiunii, cu victime în cadrul armatei şi în rândurile rebelilor, dar şi cu atacarea de către leginari a cartiereleor evreieşti, urmată de jafuri şi asasinate în masă. Cum a reuşit Antonescu să-l convingă pe Hitler şi ce consecinţe au avut evenimentele din ianuarie 1941?
 
Discutăm la Dezbaterile Historia, cu Manuel Stănescu, istoric, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Kongo-Müller
22.01.2021, 11:50:23

Un subiect sensibil la care explodeaza repede opinia publica. Toata lumea e turbata cand aude de acest subiect; stalinistii, legionarii, monarhistii, anticomunistii si miltaristii. Si fiecare are un procentaj de dreptate. Mai ales ca toate aceste tabere sau amestecat bine intre ele, din 1940 pana astazi.

+7 (9 voturi)
Modifică Setările