Istorie

articolul anterior articolul urmator

Dezbaterile Historia, ora 12.00: Istoria românilor, aproape necunoscută în străinătate. Ce se poate face?

2
29 Mar 2019 10:09:26
Autor: Redacţia Adevărul

România a este în centrul unor manifestări culturale europene majore în acestă perioadă, sezonul cultural Franţa-România şi începând din toamnă marele festival Europalia de la Bruxelles.

 

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul Live

 

Ce şanse are România să îşi facă mai cunoscute în Europa istoria şi cultura? Care sunt cele mai semnificative prezenţe româneşti pe scena europeană, cu ce rezultate?

Discutăm la Dezbaterile Historia, de la Adevărul Live, începând cu ora 12.00, împreună cu doamna Liliana Ţuroiu, preşedintele Institutului Cultural Român. O emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

IonIon Codreanu
29.03.2019, 10:56:09

În primul rând încă nu există o istorie a românilor! Există câteva. Unele pline de mituri ușor de demontat în Occident, deci care pot să apară drept necredibile și altele care încearcă demitizarea și care la noi se consideră nepatriotice... O Istorie cât mai aproape de adevăr, imposibil de contestat de către răuvoitori ar rebui scrisă, tradusă în toate limbile importante și apoi distribuită GRATUIT la ambasade, reprezentanțe al e străinătății la noi și ale noaste afară și oriunde avem ocazia să fim prezenți. În timp, asta și-ar face efectul. Dar atenție: istoria nu trebuie să fie pătimașă, orientată ÎMPOTRIVA cuiva. Ci rațională, plină de argumente puternice, calmă și extrem de credibilă. Nu trebuie să ne plângem soarta în fața străinătății, ci să prezentăm lucrurile trecutului așa cum au fost ele.

Markus Roman
29.03.2019, 11:12:43

Fleosk ! Idiotzii aia din strainatate nu-si cunosc istoria lor, d-apoi s-o mai cunoasca si pe a romanilor!

Modifică Setările