Istorie

articolul anterior articolul urmator

Documente despre epidemiile care au afectat Ţările Române în secolul XIX, expuse la Muzeul Naţional de Istorie a României

2
28 Oct 2021 08:09:38
Autor: News.ro
Muzeul Naţional de Istorie a României.
Muzeul Naţional de Istorie a României.

Expoziţia „Epidemii în istoria Ţărilor Române. Mărturii documentare”, realizată de Arhivele Naţionale, poate fi văzută, de joi, în sala Lapidarium a Muzeului Naţional de Istorie a României.

Arhivele Naţionale, depozitare ale memoriei trecutului, păstrează mărturii documentare încă din veacul al XII-lea. La împlinirea a 190 de ani de existenţă ca instituţie a statutului modern român, în contextul pandemic actual, cu ajutorul documentelor de arhivă pot fi descoperite alte episoade epidemice în Ţările Române şi modul în care acestea au fost depăşite.
 
De-a lungul timpului, numeroase epidemii au afectat diferite zone ale actualului teritoriu al României, de la epidemia de ciumă la epidemia de holeră care a făcut ravagii în secolul XIX, până la epidemiile de varicelă, tifos exantematic şi gripă spaniolă de la finalul Primului Război Mondial.
 
Documentele expuse surprind modul în care instituţiile vremii au răspuns provocărilor acestor boli, care au fost metodele de stopare a răspândirii acestora şi urmele pe care le-au lăsat în societate.
 
Expoziţia, realizată în parteneriat cu Muzeul Naţional de Istorie a României şi Asociaţia Dar Development, va fi deschisă publicului în perioada 28.10-07.11.2021, cu respectarea măsurilor de protecţie sanitară aflate în vigoare.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Chad Young
28.10.2021, 15:50:05

Asa cum v-am obisnuit, un grafic live al postarilor antivacciniste de astazi, pe forumurile Adevarul: https://telegra.ph/LIVE---Postaci-Antivaccin-Forumurile-Adevarul-10-20 Nu de alta, dar ca sa stiti la ce dezinformare va expuneti pe acest forum. Aceste minciuni antivaxx sunt postate in foc continuu, peste tot pe forumuri, Facebook si alte platforme social media. Interesant cum volumul postarilor antivaccin este in scadere de cand acest raport este live, si conturile postacvilor antivaxx sunt sterse intr-o proportie mai mare. Si nu, acest post nu este spam: este o campanie de constientizare.

J0369 Wollf
30.10.2021, 01:47:06

Tiu sa cred ca daca ar vizita expozitia respectiva,o "mare duamnaa" din politichia mioritica ar spune pe loc..."facaturi"...la aceeasi concluzie ar ajunge din start si o creatoare de lenjerie intima de dama ajunsa printr un nefericit context epidiomolog de ocazie si mare ANALista de politica damboviteana....

Modifică Setările