Istorie

articolul anterior articolul urmator

LIVE Dezbatere „Historia”: Misiunile secrete în care a fost implicat „Bâzu” Cantacuzino, asul aviaţiei româneşti

1
12 Jul 2019 09:40:01
Autor: Historia ro
Constantin „Bâzu” Cantacuzino
Constantin „Bâzu” Cantacuzino

Toţi vorbesc despre bogăţia sa, despre excesele sale şi despre femeile care îl curtau. Puţini ştiu cât de talentat era în toate lucrurile în care se implica, cât de minuţios îsi pregătea caii putere atunci când intra în concurs sau în luptă, cât de respectuos şi apropiat putea fi faţă de oamenii din jurul său.

INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea in modulul Adevărul LIVE

 
 
Un prinţ în toată puterea cuvântului; un pilot cum prea puţini în lume au fost. Faimos, dar puţin cunoscut cu adevărat, îmbrăcat adesea în prea multe legende false, faptele căpitanului Constantin M. Cantacuzino, zis şi Bâzu, fascinează şi astăzi o întreagă generaţie de istorici.
Cine a fost Constantin „Bâzu” Cantacuzino? De ce este considerat „asul aviaţiei româneşti”? În ce misiuni secrete a fost implicat? La aceste întrebări, dar şi la multe altele, va răspunde istoricul Alexandru Armă, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia” moderată de Ciprian Stoleru, şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 12.00.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Serbanescu Serbanila
12.07.2019, 12:48:30

In extraordinara sa carte "Inimi cat sa cuprinda cerul patriei", opera care, printr-o adevarata minunte a supravietuit cenzurii comuniste, Cornel Marandiuc relateaza un episod in care au fost implicati Bazu Cantacuzino si un general sovietic, imediat dupa 23.08.1944. Cei doi s-au intalnit la o vanatoare la care rusul venise cu PPS-ul. Bazu, un tip de un extraordinar, vorbitor fluent de rusa, ii reproseaza lui Ivan gestul total nesportiv de a se prezenta cu automatul la vanatoare. Pe cat de deranjat, pe atat de surprins, acesta il intreaba iritat: "Ti burjui? (esti burghez?), Cu eleganta boierului de vita veche, Cantacuzinul ii raspunde calm, dar ferm ... "Niet! Minia kneaz! (Nu! Sunt Print!).