Istorie

articolul anterior articolul urmator

Dezbatere „Historia“ la Adevărul Live: Cât de vinovaţi sunt fanarioţii pentru corupţia din România?

1
1 Apr 2016 09:01:23
Autor: Historia ro
Mihai II Suţu, ultimul domn fanariot din Moldova
Mihai II Suţu, ultimul domn fanariot din Moldova

Una dintre perioadele cele mai demonizate şi mai obscure în acelaşi timp, din istoria românească, este „secolul fanariot”.


INTRĂ ÎN DISCUŢIE şi urmăreşte emisiunea în modulul Adevărul LIVE

 
În perioada cuprinsă între anii 1711 şi 1821, la conducerea Ţărilor Române s-au aflat domni de origine greacă, locuitori ai cartierului Fanar din Constantinopol, care au fost numiţi de otomani să conducă destinele celor două Principate, într-o perioadă în care Imperiul Semilunei trecea prin grele încercări politico-militare. 

Domniile fanariote au adus nu numai prefaceri importante, ci şi o schimbare profundă în mediul de viaţă şi moravurile celor foarte bogaţi, ca semn al transformării societăţii româneşti. Cât de vinovaţi sunt fanarioţii pentru corupţia din România? La această întrebare, dar şi la multe altele, va răspunde Andreea Ştefan, istoric, şi Ciprian Plăiaşu, editor „Historia”, într-o ediţie specială a dezbaterilor „Historia”, moderată de Ion M. Ioniţă şi transmisă de adevarul.ro, începând cu ora 11.00.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Metoo Gras
1.04.2016, 16:14:25

Este totusi admirabil ca Tzarile Romanesti nu au putut fi transformate in pasalic de turci, ramanand independente pana la Razboiul de Independentza!

Modifică Setările