Istorie

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Dezbatere „Historia”: Cine conduce lumea. Se refac vechile imperii?

3
21 Feb 2020 10:47:40
Autor: Historia ro
Iulian Fota - FOTO Eduard Enea
Iulian Fota - FOTO Eduard Enea

La 30 de ani de la căderea Cortinei de Fier, poziţia Americii, singura superputere rămasă la sfârşitul Războiului Rece, este contestată de vechi rivali sau noi puteri aflate în creştere.

Analiştii vorbesc despre o nouă eră a competiţiei la nivel global, o confruntare la nivel geostrategic care nu ocoleşte pe nimeni.
 
Este lumea Occidentului în pericol major în faţa inamicilor ei? Ce se poate face? Care sunt planurile lui Donald Trump? Ce vrea Emmanuel Macron? Ce se întâmplă în relaţiile cu Rusia şi China? 
 
Discutăm la „Dezbaterile Historia”, la Adevărul Live, de la ora 12.00, împreună cu profesorul Iulian Fota, fost consilier prezidenţial pentru securitate naţională, într-o emisiune moderată de Ion M.Ioniţă, redactor-şef Historia. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Lucifer
21.02.2020, 10:56:28

Da, fostele imperii doresc refacerea imperiilor. Uite Rusia, Turcia şi China, iar în Europa Franţa vrea şi ea un imperiu condus de ea, deasemenea Germania vrea refacerea "spaţiului vital" german, inclusiv fostul imperiu habsburgic.

0 (2 voturi)
IonIon Codreanu
21.02.2020, 12:56:20

Ai uitat Imoeriul Britanic și urmașul lui, cel american. Cu certitudine, doritori să conducă lumea sunt! Cei puternici cu adevărat, chiar încearcă și parțial reușesc, prin forță și CORUPEREA liderilor locali. Numai că trendul este altul: lumea nu mai vrea să fie ”condusă”, adică sistemul feudal existent în lumea de astăzi cu actorii - statele din Lume este tot mai mult contestat, nu doar în lumea a treia ( a statelor emergente). Ideile democratice, nevoia de egalitate în drepturi, cuceresc tot mai multe state și se va impune până la urmă pe Pământ. Reamintesc că democrația nu este un cadou al claselor dominante, ci rezultatul IMPUNERII ei de către cei mulți.

A booker
21.02.2020, 23:34:30

Conform bibliei si a altor documente sacre, aceasta lume este condusa de Satan. Acolo se vorbeste despre el cum ca ar fi fost alungat in pamint. (Intimplator sau nu, tipul ala din DE cu atacul, tocmai despre asta vorbea.) Sigur, lumea vrea raspunsuri mai certe, ca sa stie de ce se duce la culcare. In toate capitalele importante exista obeliscuri. Daca cautati dupa istoria lor si intelegeti ca nu sint doar niste obiecte decorative, o sa aflati mai mult. Conform zicerilor masonilor, avem in program WW3 exact pe tema islamismului...cancerul asta care se pare ca altfel nu poate fi stavilit. Hai ca aveti ce face, nu va faceti probleme. Puteti controla sau schimba ceva? Bineinteles ca nu.

-1 (1 vot)