articolul anterior articolul urmator

Memoria abandonată

5
8 Nov 2018 09:24:42
Radu Preda

5 Comentarii

marius cristian
8.11.2018, 12:59:03

ce treaba are generatia fulgilor de nea , progresisti adoratori ai corectitudinii politice , lgbtq-ismului si ideologiei de gen , cu memoria neamului romanesc ?!?

0 (4 voturi)
Pandele Elohim
8.11.2018, 14:52:14

marius cristian Da, generatiei fulgilor de nea nu le plac analfabeti, habotnicii si jogodiile.

-2 (2 voturi)
Paun Al
8.11.2018, 18:41:14

Nu este vorba de memorie ci de valorile cu care sunt educati copiii nostri , tanara generatie . Tanara generatie trebuia , trebuie educata sa aiba valori de pretuire a celor ce au luptat contra dictaturii , pentru apararea patriei , pentru reintregirea tarii ... Sa pretuiasca libertatea , democratia , sa fie recunoscatoare fata de cei ce au suferit , au murit pentru apararea patriei , a democratie , libertate . Daca actualii conducatori , daca majoritatea populatiei nu au cultivate aceste valori , nu are cultivata recunostinta pentru eroii tarii , inseamna ca nu a fost educata ,nu a fost formata sa o aiba . In afara de educatie , in afara de formare cu anumite valori tanara generatie ar trebui sa aiba , sa vada modele . Si apoi care-i sunt modelele tinerei generatii ? Ce vede tanara generarie ? Corupti , aranjori , tragatori de sfori ...in zilele de lucru si mari "patrioti "la zile festive .

+1 (1 vot)
sestisotsoroc
9.11.2018, 00:09:21

Comentariu considerat abuziv.

Monarhist
8.11.2018, 21:54:34

Curaj D-le Preda, nu este loc de deznadejde acum. Este misiunea dvs si a IICCMER-ului de a va lupta ca acest monument si simbolul pe care il reprezinta sa devina cunoscut si respectat, si adaugat pe circuitele turistice. Asa cum luptatorii anticomunisti care s-au sacrificat prin munti sau prin inchisori si pe la Canal nu s-au lasat doborati de deznadejde, si dvs si institutia pe care o conduceti trebuie sa aveti puterea sa va luptatei pentru a plasa acest simbol pe orbita morala a Romaniei, acolo unde ii este locul. Sunteti IICCMER -ul, parte din institutia Guvernului, deci nu sunteti niste neica nimenea. Stiu si stim ca lupta este f grea, stim foarte bine cine se opune cu indarjire, nu este nevoie sa mentionam. Desi pare ridicol ca inca ne mai luptam cu acesti demoni care tot colcaiesc si-si schimba infatisarea dar nu si naravurile de peste 70 de ani. Dar lupta asta avem datoria sa o castigam, o datoram memoriei celor care s-au sacrificat pentru onoarea acestui neam. Cereti Ministerului Invatamantului sa se includa in programele scolare ample capitole despre ceea ce a reprezentat lupta de rezistenta anticomunista. Cereti Min Invatamantului ca Scolile si Liceele sa organizeze deplasari cu copii la acest monument cu ocazia zilelor comemorative si sarbatorilor nationale. Cereti Min Turismului sa includa acest monument pe listele turistice. Cereti Min Apararii sa organizeze perioduc Garzi de Onoare Cereti Primariei sa instaleze instalatiile de iluminat. Cereti si luptati-va cu Min Culturii sa reinstaleze placile originale cu numele eroilor care s-au sacrificat si care trebuiau sa fie parte din soclul monumentului, impreuna cu placa inscriptionata cu versurile poetului Rady Gyr; " Infrant nu esti atunci cand sangeri / Si nici cand ochii-n lacrimi ti-s / Adevaratele Infrangeri sunt Renuntarile la Vis Nu va lasati infrant d-le Preda, ne urmaresc si ne dau curaj de sus eroiii. Nu renuntati la Vis ! Cu stima,