articolul anterior articolul urmator

Piaţa Universităţii - După 25 de ani

15
24 Apr 2015 14:18:01
Mircea Morariu
Imagini din Piaţa Universităţii din decembrie 1989 FOTO Lucian Crişan
Imagini din Piaţa Universităţii din decembrie 1989 FOTO Lucian Crişan

15 Comentarii

Cristi Remus
24.04.2015, 17:47:30

"Îndată după decembrie 1989, nu doar „iluziile au durat numai o lună”, aşa după cum scria Octavian Paler" Nu domnilor iluziile au durat doar cateva zile. Va mai aduceti aminte cand pe 27 Dec s-a incercat o manifestare impotriva FSN-ului cand au fost primele semne ca randul 2 de comunisti prelua puterea? Raspunsul a fost ca "teroristii" (inca mai astept sa vad unul singur macar) or sa faca carnagiu si oamenii de bine au anulat demonstratia. Poate nu ar fi o idee rea sa luam Adevarul din perioada aceia si sa vedem ce zicea. Ar fi o lectura interesanta. Cum se poate sa nu se gaseasca dosarele de secu a atator .... oameni de bine dar daca cineva nu ne place pai bine mai draga.... tu ai fost ciripache. Haideti domnilor a fost o lovitura de palat cu participarea involuntara a unei multimi mari de imbecili printre care si subsemnatu pentru care s-a realizat un scenariu dragut -pentru un timp dar rasuflat dupa 28 ian si mai ales 13 iunie cand a fost clar ca mafia nu va mai putea sa fie data jos.

+2 (2 voturi)
Mircea Morariu
24.04.2015, 18:04:30

Va reamintesc ca in decembrie 2014 iar ni s-a promis adevarul despre Revolutie. Sa speram ca il vom avea. In ceea ce priveste atitudinea ziarului Adevarul din acea perioada, aveti perfecta dreptate. Articolele semnate la acea vreme de unii dintre jurnalisti, dar mai cu seama de dl. Darie Novaceanu, directorul de atunci al ziarului nu reprezinta deloc cel mai luminos moment din istoria publicatiei. Un fapt recunoscut de conducerea de azi a Adevarului, dar si de unii dintre fostii sai angajati, Printre care insusi dl. Cristian Tudor Popescu. Nu si de dl. Novaceanu care a spus ca nu regreta nimic.

0 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
24.04.2015, 19:32:53

Adevarul despre revolutia va fi relevat foarte curand de catre Antena 3, Ghita TV si Gusa TV. Aceste..canale au intrat in posesia unor poze high definition, autentificate a fi netrucate de catre experti pesedisti si penelisti, poze in care se observa clar si color cum dictatorul Basescu, echipat de catre trupe SEAL si Beretele verzi cu mitraliere de toate calibrele plus niscaiva rachete intercontinentale si oarece aruncatoare de grande tragea in demonstranti din toate pozitiile de la bordul portavionului al carui comanantt era (parcat ilegal pe spatii vezi), avand intr-o mana sticla cu whisky si in cealalta telefonul la care ii intreba pe turistii rusi daca le-au placut peisajele tarii noastre, iar acestia i-au raspuns "da, foarte mult" (un grup de experti cititori pe buze de la "Asociatia nevazatorilor" au confirmat dialogul telefonic)

-1 (3 voturi)
Cristi Remus
24.04.2015, 21:19:49

Domnule Mircea Morariu: Sper ca aveti dreptate despre noul Adevarul dar puteti sa-mi spuneti de ce comentariul meu a fost cenzurat? Am zis ceva neadevarat? Am folosit un limbaj murdar? Este trist sa vezi ca ceva nu dispare chiar cand se spune ca "nu reprezinta deloc cel mai luminos moment din istoria publicatiei." inseamna de fapt "sa schimbam totul? accept dar sa nu se schimbe nimic" Ce mai este de vazut in adevarul despre revolutie? Mai conteaza ca unul a fost agent Est si altul West? Ca securistii/comunistii cu pozitii mari au vrut sa aiba puterea adevarat si sa epateze cu bogatiile care oricum le aveau dar nu le puteau arata liber pe strada? Romania este o tara distrusa, vanduta si terminata. Misiune indeplinita!

+2 (2 voturi)
. PARADOXUL ADEVĂRULUI
24.04.2015, 19:29:40

Domnule „critic de teatru” Mircea Morariu, sunteţi un propagandist original (post-comunism) DESĂVÎRŞIT !

+1 (7 voturi)