articolul anterior articolul urmator

Postcomunismul

15
23 May 2019 15:23:43
Radu Preda

15 Comentarii

A(n)
23.05.2019, 15:43:31

Radu Preda "La trei decenii de la căderea dictaturii atee, nu mai credeam că ateismul ca atare va reveni în forţă. Fără constrângeri fizice, dar cu atât mai eficient, prin paragrafe de lege, corectitudini politice şi alte mijloace, cetăţeanul este rupt de credincios, reconfirmând astfel antropologia pocită de care speram să fi scăpat." Trebuie totusi recunoscut ca comunismul nu a avut tehnologia superioara, dar nici nu si-a propus-o. Comunismul presupunea crearea omului nou prin proprie vointa. Dar lasand la o parte astfel de chestii, nu poti sa nu te gandesti la atatea cazuri de tranzitii petrecute dea lungu vremii: La revolutia franceza din 1789, in primele randuri din fata ale revolutionarilor erau grupuri grupuri de preoti catolici. Si dupa victoria revolutiei, revolutionarii au interzis Biserica. Adica nici nu stii ce sa faci: sa te razi de sa te prapadesti, ar fi cea mai fireasca stare. Dar nu se poate pentru ca e interzis!

-2 (2 voturi)
A(n)
23.05.2019, 15:47:43

Oricum trebuie sa fim multumiti ca cel putin la asa simpozioane s-a identificat cat de cat starea de fapt a realitatii inconjuratoare. E un mare pas: constientizarea realitatii. Ca putea fi mai rau. Solutii de rezolvare nu cred ca vom vedea inainte de Sfarsitul Lumii. Dar nici nu trebuie asteptate. Sfarsitul Lumii e cea mai buna solutie.

marius cristian
23.05.2019, 16:23:19

dar cu atât mai eficient, prin paragrafe de lege, corectitudini politice şi alte mijloace, mai pe romaneste prin teroarea legislatiei corect politice de sorginte neo-sexo-marxista globalista , la care politicienii autohtoni achieseaza mai ceva ca mustele la miere .

Paun Al
23.05.2019, 17:34:42

După 1989, nu s-a schimat mai nimic in ierarhia BOR Arhivele sale ca si ale securitatii , in ceea ce priveste pe multi membri ai clerului , sunt tinute la secret ... Vor fi scoase la iveala la "Judecata de Apoi " Preafericitul , o multime de Inalti Prea Sfintiti si de Presfintiti... fosti ofiteri acoperiti , fosti colaboratori si informatori ai securitatii comuniste ... au avut o "tranzitie "usoara , fireasca de la comunism ... la postcomunismul romanesc ... Nu au practicat de nici o "terapie " , vreo pocaire , macar un an doi ...pe la vreo manastire , ceva ...:)) Cat despre tendinte ...a fost doar usor modificata porunca lui Iisus ... .. "Adunati-va comori si influenta ... aici pe pamant " ... si le canta "Vrednic este "...noilor conducatori poscomunisti .. Liturghia a ramas la fel : "Pentru conducatorii patriei noastre( inainte de 89 ) ... pentru mai marii oraselor si satelor( dupa 89 ) ...Domnului sa ne rugam ..." s-a rostit in toate regimurile care au fost pe la noi ... democratie interbelica , legionar, comunist ...post comunism ... Iar Biserica a fost intr-o permaneta "simfonie "cu toate regimurile . Au respectat porunca transmisa de Sf. Ap Pavel ": "1. Tot sufletul să se supună înaltelor stăpâniri, căci nu este stăpânire decât de la Dumnezeu; iar cele ce sunt, de Dumnezeu sunt rânduite. 2. Pentru aceea, cel ce se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii lui Dumnezeu. Iar cel ce se împotrivesc îşi vor lua osândă. "Romani 13-1,2

+3 (3 voturi)
produs
23.05.2019, 17:41:32

Paun Al "Au respectat porunca transmisa de Sf. Ap Pavel ": Nu doar asta, dar Biblia spune: Iubiti si vrajmasii si rugati-va pentru ei. Asta inseamna esenta crestnismului interuman. Iar Biblia mai spune: Cum deosebim crestinii adevarati?: Dupa roade!

+3 (3 voturi)