Istorie

articolul anterior articolul urmator

FOTO Povestea neştiută a Pieţei Obor: loc de execuţie publică. Cum erau ucişi condamnaţii la moarte

5
26 Jun 2020 09:01:52
Autor: Click! pentru femei
În urmă cu peste 200 de ani, Piaţa Obor era un târg de vite
În urmă cu peste 200 de ani, Piaţa Obor era un târg de vite

O vacanţă într-o capitală a lumii trebuie să includă - pentru gurmanzi, dar nu numai - o vizită într-o piaţă. Barcelona are Boqueria, Istanbulul are Bazarul de condimente, iar Bucureştiul are Piaţa Obor. Cu mult înainte de tarabele cu legume şi fructe sau celebra terasă cu mici, aici era un târg de vite dar şi un loc unde erau executaţi condamnaţii la moarte.

O vizită în Oborul de azi e veselă, gurmandă şi instagramabilă. Pe unele bloguri se oferă, contracost, tururi hipstereşti, iar pe terasă găseşti mereu străini care se înfruptă cu mici şi muştar direct de pe carton.

Bloggeri celebri şi chefi deveniţi personalităţi TV au filmat în Piaţa Obor, românii cu sau fără posibilităţi financiare sunt zilnic aici. Piaţa Obor oferă o diversitate de produse, pentru toate gusturile şi buzunarele şi a devenit un reper de vizitat în capitala României.

Cu mai bine de 200 de ani în urmă, însă, aici era locul în care erau aduşi, cu sentinţa atârnată de gât, condamnaţii la moarte.

Citeşte aici povestea celei mai cunoscute pieţe din România, află cum se desfăşurau execuţiile crunte pe vremuri şi vezi o galerie foto cu imagini de arhivă.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Unul dintre „Astia“
26.06.2020, 09:40:33

Daca voi comparati La Boqueria cu Piata Obor sunteti dusi rau cu pluta!

+1 (1 vot)
Bibi Loi
26.06.2020, 11:58:46

Comentariu considerat abuziv.

Adrian Foangǎ
26.06.2020, 20:32:42

E hipstereala mare sa-i duca pe papagali sa haleasca mici de langa Obor. Mici din Selgros. mancati pe masute cu musama, ca acum 30-40 de ani.

Nea Marin
26.06.2020, 22:11:50

Auzati oameni buni.. ma-ntreba Suca mai adineauri.. 'Ma nea Marine, ce's aia chefi? Ca la scoala, cand am scris chefi, mi-a dat invatatoarea o scatoalca si m-a pus sa scriu "chefuri" de o suta de ori.." "Ma Suca... aflai si eu tot acu'... cica un chef e un bucatar .. da' de televizor.. stii.. nu are treaba cu gatitu... doar se preface la televizor.." "Si de unde aflasi, nea Marine?".. "Pai iete-mi zase Frusana, fata a mijocie a lu' Gore a lu' Sucitu. Ea e specialist interfata clienti lo Cataua Lesinata". "Specialista ce?" "Ospatarita ma ..."

Nea Marin
26.06.2020, 22:25:54

Ce frumos ar fi daca am imbina prezentu' cu trecutu' si recream atmosfera festiva de odinioara la Obor. Am aduce un taraf si-am incinge o hora, ar juca Calusarii, si carnea si mititeii are sfarai pe gratare. Si-am executa cativa bloggeri si cativa chefi celebri si mai multi influenceri...