articolul anterior articolul urmator

Povestea singurului avion de transport pasageri produs de România: O afacere cu spioni MI 6, ambiţii exagerate şi un faliment inevitabil

8
8 Jun 2019 20:52:01
Autor: Historia ro

8 Comentarii

Vasile Preda
8.06.2019, 21:15:57

Numai cei mai buni joacă în Liga Campionilor! Toată aprecierea pentru inginerii români de atunci și pentru cei de acum, care fac minuni la Dacia, la Ford sau în cine știe ce uzină de top.

+3 (3 voturi)
Lennon Yuri
8.06.2019, 22:17:49

Faceti o confuzie: proiectarea avionului sau auto dacia s-a nu s-a facut in Romania. Noi doar asamblam !!!! E oleaca o diferenta mare!!!! Cum se sicea o data: caii nostrii, actorii lor!

+1 (5 voturi)
Constantine Constantine
9.06.2019, 00:14:47

Motoarele pentru Rombac,care erau sub licenta britanica , se faceau la Turbomecanica, apoi dupa obtinerea licentei, cele 9 avioane construite in tara desi nu au avut succesul aparatului de zbor britanic , a facut ca Romnia sa fie singura tara din blocul comunist(in afara URSS) care construia avioane cu reactie destinate transportului de calatori.Ceausescu voia sa faca 80 de bucati pentru a renunta la avioanele sovietice, dar nu a mai apucat.Cind te gindesti ca in tara se construia tot ce azi se importa pe bani grei, te apuca plinsul.

+2 (6 voturi)
Emil Popescu
9.06.2019, 08:22:21

In ziua de azi nu se mai construieste in aviatie si alte ramuri nimic.Au avut grija politicienii,hotii si sfaturile prietenoase ale strainilor sa distruga tot.

+1 (1 vot)
Fodor Andrei
9.06.2019, 10:23:39

Nu e vorba de sfaturile prietenoase ale strainilor.Este pur si simplu nimicnicia alesilor nostri, de obicei fii de fosti demnitari, ca Nastase, Tariceanu, sau cizmari sau carciumari ajunsi in functii inalte, ca Ceausescu si Dragnea, care nu inteleg de loc cum merge economia. Cu investitii imense s-ar fi putut face orice, in cateva zeci de ani. Ca nu ai cum sa recuperezi numai crezand ca tu esti buricul pamantului. Motoarele Rombac tot in Anglia fusesera proiectate, cu cateva zeci de ani in urma, Sa construiesti ceva depasit tehnologic nu e o mandrie. Airbus e transnationala, pnetru a face fata Boeing, si are zeci de ani experienta. Avioanele rusesti nu mai conteaza, daca nu mai au piata obligatorie. Mai tine propaganda celor militare, unde nu poti verifica ce se spune. Dacia ramane, peste tot, ca masina fabricata in Romania.Coreeni au demonstrat ca o Hyundai sau o Kia poate fi la fel de buna ca o Renault sau Volkswagen, dar au avut nevoie de zeci de ani, investitii pe masura, si toate in conditii pe care noi nu le avem inca. Tehnologic si economic, facand Dacia si nu numai, suntem mult deasupra vremurilor de trista amintire ale cizmarului.

0 (2 voturi)