articolul anterior articolul urmator

Prostul gust istoric

9
18 Jul 2019 16:50:45
Radu Preda

9 Comentarii

antipozi
18.07.2019, 19:09:39

”Dacă mai ţinem cont şi de tendinţa unor ghizi de a prezenta asemenea locaţii ca fiind motive de mândrie naţională, atunci avem tabloul complet al modului cum ne raportăm la noi şi cum ne prezentăm străinilor.” Bine da si sa ii prezinti pe straini ca niste idoli e mult mai grav.

-1 (3 voturi)
Radu Mircea
19.07.2019, 09:51:45

# # Radu Preda Hai sa va zic o noutate , ca vad ca o evitati : Sala Tronului din Palatul Regal a si fost folosita ca sala de mese la un chef guvernamental in 2018 . lnutil sa va amintesc ca in aceasi sala cu doar un an in urma romanii treceau prin fata catafalcului Regelui Mihai l . Totul este de vinzare domnule Preda si totul are un pret . Chiar si ISTORIA .....

-2 (2 voturi)
un motan intransigent
19.07.2019, 13:59:36

#Radu Mircea, Tot cinic, tot cinic? Nu mai avem spatii sacre! Cine sa le-ngrijeasca? Preotii pe care-i acuzati de-a valma de fel de fel? Daca vindem si spatiile sacre, ca totul e de vanzare, Dle. Radu Mircea, cu ce mai ramanem? Unde ne mai tinem sufletele? Ca mahalaua a cucerit Palatul? Vindem si Palatul? Oare Dvs. sunteti intreg la caracter?

+1 (1 vot)
Radu Mircea
19.07.2019, 16:25:20

# un motan intransigent Cinic Motane ??? Eu cred ca spun adevarul gol-golutz , ca nu-i prea placut ce sa fac ??? Sa mint ??? Nu stiu de ce amesteci popimea in afacerea PSD , masa tovaraseasca , Palatul Regal ??? Spatii sacre avem kklau Motane , la fiecare colt de strada prin rivna , vanitatea si lacomia unui Preafericit , mult Prea fericit pe banii publici pe care-i suge de la niste politicieni la fel de Prea fericiti ca si Danielu' si probabil cu aceasi ochi albastri la origine . Asta ma face sa constat ca Spatiile Sacre au fost deja vindute lui Mamona pentru argintii blestemati ai lui luda , dar tare folositori cind iti plimbi hoitul pamintea in Maybach . Sufletul draga Motane se pastreaza acasa , in familie si daca esti sociabil intr-un grup restrins de prieteni adevarati . Daca il lasi in '' locuri sacre '' risti sa ti-l fure careva sau mai rau , sa-ti ceara sacrul popa , chirie . La ultima intrebare prefer sa nu-ti raspund si s-o consider retorica

-1 (1 vot)
un motan intransigent
19.07.2019, 20:47:38

#Radu Mircea, Retrag ultima intrebare. Intr-adevar, era retorica. Era o mahnire... Ma gandesc, totusi, ca Savonarola a fost prea aspru, perfectiunea e de dorit, e greu de gasit si ingaduinta are si ea intelepciunea ei. Critica prea aspra distruge si e mai bine cu biserica decat fara. Daca stam intre oglinzi paralele e posibil sa ne lamurim ca familia corenspunde ierarhiei eclesiastice, monarhice si a celei divine. Minutia e buna numai daca nu strica intregului. Cred ca e benefic sa vedem maretia alcatuirilor pomenite. Maretia e perena, micimea e trecatoare. Savonarola, in acreala lui, a fost mic.

+1 (1 vot)