articolul anterior articolul urmator

Regina mea

18
5 Oct 2017 11:16:53
Petre Barbu
Regina Maria
Regina Maria

18 Comentarii

Marcus
5.10.2017, 12:10:34

In imagine, Regina Maria poarta diadema cu diamante si safire, comandata de Tarul Rusiei Nicolae I pt sotia sa Charlotte a Prusiei, iar ulterior a fost mostenita de Maria Alexandrovna, mama reginei. In perioada Conferintei de Pace de la Paris (1919-1920), Regina Maria a fost reprezentantul neoficial al Romaniei. A dat astfel o "stralucire regala" cauzei nationale. In pragul mortii , Regina a scris urmatoarele:”Te binecuvântez, iubită Românie, ţara bucuriilor şi durerilor mele, frumoasă ţară, care ai trăit în inima mea şi ale cărei cărări le-am cunoscut toate. Frumoasă ţara pe care am vazut-o întregita, a cărei soartă mi-a fost îngăduit să o văd împlinită. Fii tu veşnic îmbelşugată, fii tu mare şi plină de cinste, să stai veşnic falnica printre naţiuni, să fii cinstită, iubită şi priceputa".

+9 (9 voturi)
Radu Mircea
5.10.2017, 12:23:11

# Marcus Din pacate Marcus , de la '' Mama ranitilor '' s-a ajuns la '' regina Ana '' care a murit fara sa stie o boaba din limba tarii peste care se credea regina . In asa hal a ajuns monarhia romana ....

+4 (10 voturi)
, new_age
5.10.2017, 13:52:55

Radu Mircea, Peste care "A fost regina" comunistule ,lasa ca astia de acum vorbesc romaneste si te scuipa in ochi. Cand vad atata ura fata de monarhie la unii chiar imi pare rau ca a avut loc revolutia.

-2 (10 voturi)
Radu Mircea
5.10.2017, 14:26:47

# ,new_age Iote coane ca eu sunt mai prost si nu-mi pot inchipui o regina a Romaniei care nu stie romaneste . Daca o taie vreo nevoie si face pishu pe ea pina cind gospodaru' din fata porti unde a prins-o intelege din limbajul corporal si din miros , cam ce a dorit Alteta sa ??? Nu e ura coane , este justa apreciere la ce-a fost si ce-a ajuns '' Familia Regala '' . O puscariasa cu suspendare , o doamna cu apucaturile lui Carol ll , adica cu priza la actori , niste atirnatori care nu stiu decit sa ceara cite ceva din cea ce a aruncat fara drept de apel Mihaitza cind a abdicat si a fugit englezeste din fata comunistilor . Adica niste pomanagii '' regali '' .

+4 (10 voturi)
Paun Al
5.10.2017, 12:56:15

"Asta înseamnă să fii un lider: să-ţi pese de oameni. " Este meritoriu ce a facut regina Maria ... Numai ca liderii , cei ce au putera si resursele tarii , nu ar trebui sa se limiteze la solutii particulare , pentru cazuri individuale , de a face bine , de a ajuta ... Liderii ar trebui sa creeze si sa finateze sisteme functionale , care sa ajute , care sa ofere solutii ...la cat mai multi .

+9 (9 voturi)