Istorie

articolul anterior articolul urmator

Sanda Tătărescu-Negropontes: „Sunt o supravieţuitoare a vieţii înfiorător de grea a închisorii‟

4
16 Sep 2021 07:52:43
Autor: Click! pentru femei
Sandra Tătărescu-Negropontes
Sandra Tătărescu-Negropontes

Urmaşă a unei familii de liberali interbelici, a fost o veritabilă aristocrată, o pasionată de mondenităţi, dar şi o supravieţuitoare a închisorii comuniste.

„Din păcate, viaţa mea este un roman“, admitea trist fiica fostului premier liberal Gheorghe Tătărescu, care ne-a fost contemporană până în iulie 2009. „Sunt o supravieţuitoare a vieţii înfiorător de grea a închisorii, a unei vieţi care a trebuit să treacă de la culmile neprevăzute în viaţa unui om normal la abisuri de neînchipuit“, spunea Sanda Tătărescu-Negroponte în deschiderea interviului „Profesioniştii“, cu Eugenia Vodă.

Născută prematur la Târgu-Jiu chiar de Sfânta Maria, pe 15 august 1919, a fost primul copil al liberalului licenţiat în Drept la Paris Gheorghe Tătărescu şi al Aretiei Piteşteanu, din neam de moşieri, educată în Belgia în arte şi limbi străine. Părinţii au botezat-o Sanda Maria. Crescând într-o familie cu pretenţii şi vizibilitate mondenă şi politică, ea şi fratele său mai mic, Tudor, au fost instruiţi să cunoască o limbă străină, urmând o şcoală cu regim de semi-internat. „Mergeam dimineaţa cu guvernanta mea la şcoală şi mă întorceam seara“, povesteşte cea care locuia într-o casă pe strada Polonă, la nr. 19, ce imita bine o culă oltenească – după preferinţele mamei şi originile gorjene ale tatălui. 

Citeşte aici impresionanta poveste a Sandrei Tătărescu-Negropontes.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Ionel Niculaie
16.09.2021, 11:31:55

Comunismul și reprezentanții lui sunt cea mai năprasnică molima abătută asupra României. Nici pana in ziua de azi nu am scăpat de tumorile maligne, metastazice ale acestuia.

-4 (14 voturi)
Kelemen Jakob
16.09.2021, 15:54:22

Absolut scarbos : ""After the start of World War II, Gheorghe Tătărescu initiated a move to rally political forces in opposition to Ion Antonescu's dictatorship, and sought an alliance with the Romanian Communist Party (PCR). ""

-9 (9 voturi)
Cristian saileanu
17.09.2021, 08:59:45

multumesc, ionele

-9 (11 voturi)
Cristian saileanu
17.09.2021, 08:59:03

Parca vad cum javrele comuniste sar sa o muste de gat!

-10 (10 voturi)
Modifică Setările